Pozornica

Predstava "Voz": Voja Brajović i Sergej Trifunović gostuju u sarajevskom BKC-u

Predstava "Voz": Voja Brajović i Sergej Trifunović gostuju u sarajevskom BKC-u
Foto: Zvezdara teatar/Nikola Vukelić | Predstava "Voz": Voja Brajović i Sergej Trifunović gostuju u sarajevskom BKC-u

SARAJEVO - Predstava "Voz", rađena po romanu kultnog američkog pisca Kormaka Makartija, u adaptaciji i režiji Vojislava Voje Brajovića, te produkciji Zvezdara teatra iz Beograda biće odigrana u Bosanskom kulturnom centru (BKC) KS 28. aprila od 19.30.

Kako navode iz Bosansko kulturnog centra, u predstavi igraju Vojislav Voja Brajović i Sergej Trifunović, koji utjelovljuju dva lika: Crnog i Belog.

Ideju za režiju predstave "Voz" Brajović je dobio nakon odgledanog filma "The Sunset Limited" nastalog po drami autora Makartija, kojeg je režirao Tomi Li Džons 2011. godine.

"Predstava je na matičnoj pozornici Zvezdara teatra premijerno izvedena 2015. godine i do sada odigrana preko 260 puta, uvijek pred prepunom dvoranom uz ovacije publike, a gostovala je na brojnim pozorišnim scenama u regiji, ali i širom svijeta, te na međunarodnim festivalima, osvojivši niz značajnih nagrada", navedeno je u saopštenju.

Na samom početku, Crni spavaša Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gdje se odigrava cijela radnja ove dramske predstave.

"Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Beli ateist i profesor. Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, te o pitanju zašto živimo i zašto je Bijeli pokušao samoubistvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama", pojašnjeno je dalje.

Glumci u ovoj predstavi često komuniciraju sa gledaocima, postavljaju im pitanja, uvlače ih u teatarsku igru,  čime se i publika direktno poziva da bude aktivni učesnik diskusije o uvijek aktuelnoj temi postojanja.

Predstava je po žanru drama, traje 120 minuta i nije namijenjena za uzrast ispod 16 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije