Pozornica

Premijera predstave: U SARTR stiže "Mjera za mjeru"

Premijera predstave: U SARTR stiže "Mjera za mjeru"
Foto: Facebook/Sarajevski ratni teatar | Premijera predstave: U SARTR stiže "Mjera za mjeru"

​SARAJEVO - Premijera predstave "Mjera za mjeru", po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Mirka Radonjića, Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), najavljena je za 28. mart, sa početkom u 20 časova, saopštili su iz SARTR-a.

Dodaju da se komad "Mjera za mjeru" sastoji iz dva dijela bazirana na dva različita principa: princip askeze i lišavanja, te princip izobilja i pretjerivanja.

"Kroz pozorišni jezik, a na fragmentima Šekspirovog teksta pokušavamo da dvije mjere iz naslova stavimo na tasove vage. Možda zarad balansa, a možda zarad prevage i pucanja - vrijeme će pokazati", izjavio je Mirko Radonjić, režiser predstave.

Dramaturgiju predstave potpisuje Nejra Babić, kostimografiju Lina Leković, dok je za muziku zaslužna Hanan Hadžajlić.

"Glumačku postavku čine Snežana Bogićević, Ana Mia Karić, Hana Zrno, Matea Mavrak, Kemal Rizvanović, Adnan Kreso i Faruk Hajdarović sa rediteljem Mirkom Radonjićem", navode iz SARTR-a.

Dodaju da predstavu, kao dio projekta "Kultura i kreativnost za zapadni Balkan" (CC4WBs), kofinansira Evropska unija. 

"Projekat CC4WBs ima za cilj unapređenje dijaloga na zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog i kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu", saopštili su iz ovog teatra.

Dodaju da je predstavu "Mjera za mjeru" takođe podržala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na zapadnom Balkanu. 

"Programi RYCO-a usmjereni su na stvaranje mogućnosti za uključivanje mladih u aktivnosti koje doprinose međusobnom razumijevanju i pomirenju u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom domenu", zaključuju iz SARTR-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije