Pozornica

Prikupljen novac za nepokretnu majku

Prikupljen novac za nepokretnu majku
Prikupljen novac za nepokretnu majku

KOZARSKA/BOSANSKA DUBICA - Humanitarnim koncertom, koji je preksinoć održan u Kozarskoj/Bosanskoj Dubici, prikupljeno je 4.100 KM za liječenje Svjetlane Kljajić, mlade majke koja je preživjela porod u komi.

Ova dvadesetdvogodišnja samohrana majka je čudom preživjela porod u komi prije nepune dvije godine i smatra se jednom od rijetkih koji su imali takvu sudbinu. Koma je bila uzrokovana vrlo rijetkom bolešću Guillain-Barre i u takvom stanju rodila kćerku Jovanu s kojom danas živi, a izdržava je od 120 KM socijalne pomoći. 

Prema riječima Nede Kos, članice etno grupe "Moštanica", organizatora koncerta veliki broj Dubičana se odazvao koncertu, a prodano je 820 karata.

Nastupili su dubički bendovi, prijedorska grupa "Tatoo", "Neverne bebe" i etno grupa "Moštanica".

Uz pomoć prijatelja Svjetlana je prisustovala koncertu

ne skrivajući zadovoljstvo i radost što su joj sugrađani odlučili pomoći.

Prema njenim riječima njeno zdravstveno stanje se popravlja, mada joj je neophodno dosta novca kako bi mogla imati adekvatno liječenje.

"Dnevno vježbam šest puta. Jako sam uporna i najveća mi je želja da prošetam sa svojom Jovanom kroz grad", kaže Svjetlana.

Kako kaže, na početku bolesti nije mogla pomjerati nijedan dio tijela i bila je potpuno paralizovana.

"Danas mogu pomjerati gornji dio tijela, dok noge još ne osjećam. Bilo mi je zaista teško. Ljekari prognoziraju da bi moj potpuni oporavak bio moguć za pet godina ali da uzimam adekvatnu terapiju i vježbam", kaže Svjetlana.

Prema riječima Milana Đurđevića, frontmena grupe "Neverne bebe", bez razmišljanja pristali su svirati za ovu mladu majku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije