Pozornica

Muzika zbližila tamburaše

Muzika zbližila tamburaše
Muzika zbližila tamburaše

BANJALUKA - Jezik muzike ne poznaje granice, jezik muzike zbližava, rekao je Proko Dragosavljević, ministar za porodicu, omladinu i sport RS, na svečanom zatvaranju Evropskog omladinskog tamburaškog kampa u Banjaluci.

On je u subotu naveče, na koncertu koji je označio kraj ovog tamburaškog kampa, izjavio da su muzika i tamburica zbližile 36 tamburaša iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Na koncertu su učestvovali svi učesnici ovog kampa, koji su nastupili pod izmenom Evropski tamburaški orkestar, a ansamblom su dirigovali renomirani maestri Franjo Slavko Batorek i Tomislav Galić iz Hrvatske, Stipan Jaramazović i Budimir Stojanović iz Srbije i Zdravko Ćosić iz BiH.

Evropski omladinski tamburaški kamp je održan pod okriljem Evropskog tamburaškog saveza, dok organizaciju potpisuje Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

"Kamp je imao zadatak da učesnike u muzičkom smislu osposobi. Završni koncert nam je pokazao koliko je u tome uspio", rekao je Branko Davidović, predsjednik Evropskog tamburaškog saveza.

Stipan Jaramazović je bio zadovoljan radom kampa i utvrdio da kamp ima samo jednu "manu" - vrijeme je veoma brzo proteklo.

"Pod mojim vođstvom orkestar je izveo tri slavonska kola i skladbu 'Grk Zorba'. U Banjaluci je prekrasno i radujem se sljedećem susretu", izjavio je Tomislav Galić.

Nakon koncerta svim voditeljima kampa su dodijeljene plakete, a najavljena je i skora promocija knjige Zdravka Ćosića "Zasvirajte tamburaši".

Evropski tamburaški orkestar izvešće cjelovečernje koncerte u svim gradovima iz kojih dolaze učesnici kampa.

Pokrovitelji

Evropski omladinski tamburaški kamp održan je pod visokim pokroviteljstvom Rajka Kuzmanovića, predsjednika RS, generalnim pokroviteljstvom Vlade RS, Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS, Ministarstva trgovine i turizma RS, Ministarstva prosvjete i kulture RS i grada Banjaluka. Generalni sponzor je Volksbanka a.d. Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije