Vizuelna umjetnost

Akademija umjetnosti UNIBL: Masterklas prof. dr Jorgosa Kordisa 13. marta

Akademija umjetnosti UNIBL: Masterklas prof. dr Jorgosa Kordisa 13. marta
Foto: Ustupljena fotografija | Akademija umjetnosti UNIBL: Masterklas prof. dr Jorgosa Kordisa 13. marta

BANJALUKA - Prof. dr Jorgos Kordis održaće masterklas za studente slikarstva i zainteresovanu javnost 13. marta od 10 do 14 časova u kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (AU UNIBL).

Kako je saopšteno iz AU UNIBL, ovom prilikom posjetioci će steći uvid u njegov jedinstveni, lični stil slikanja zasnovan na vizantijskom slikarstvu, koji pokazuje uticaj modernizma, nadrealizma i narodne umjetnosti.

"Istraživanja prof. Kordisa usmjerena su na teoriju i estetiku vizantijskog slikarstva. Autor je mnogobrojnih monografija i naučnih članaka. Predavao je na Univerzitetu u Atini (2003-2013), dok je kao gostujući profesor gostovao na nekoliko univerziteta u inostranstvu, uključujući Jejl Univerzitet i Univerzitet Notr Dam. Oslikavao je crkve u Grčkoj i inostranstvu. Njegovi radovi izlagani su u galerijama i muzejima širom svijeta", pojašnjeno je iz AU UNIBL.

U periodu od 14. marta do 15. maja u Muzeju Republike Srpske biće otvorena izložba pod nazivom "Boja kao svjetlost. Savremeno vizantijsko slikarstvo", autora prof. dr Kordisa iz Atine, koja se sastoji od 28 vizantijskih ikona i devet digitalnih radova savremenog slikarstva velikih formata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije