Vizuelna umjetnost

Fazlinović: Stvara likove za virtuelne igrice

Fazlinović: Stvara likove za virtuelne igrice
Fazlinović: Stvara likove za virtuelne igrice

Sandro Fazlinović (24) iz Banjaluke pravi je majstor za virtuelne igrice, a on je kada su u pitanju moderna zanimanja frilenser 2D-3D artist, koji je tražen kod firmi iz inostranstva.

Kako kaže, već osam godina bavi se concept artom, texutre artom i 3D modelovanjem za mobilne i PC igrice.

Osmišljavanjem 2D-3D likova za igrice počeo se baviti igrajući igrice, a upornost i veliko zalaganje doveli su ga do saradnje sa stranim firmama koje se bave izradom igrica.

"Završio sam srednju tehnološku školu, smjer grafički dizajn. Nakon srednje škole upisao sam Likovnu akademiju. Studije sam trenutno zamrznuo, jer sam počeo raditi u firmi 'Xhibit', koja se bavi izradom igrica za mobilne telefone i tablete. Tu sam počeo da učim o 3D modelingu, animaciji i koncept artu, iako o 3D modelovanju u početku nisam mnogo znao", priča nam Sandro.

Igranje igrica motivisalo ga je da počne stvarati svoje likove, a najviše voli da kreira čudovišta.

"Mnogo sam samostalno vježbao. U tom poduhvatu internet mi je najviše pomogao kako da naučim modelovati neki lik u 3D, a redovno sam pratio tutorijale na Youtubeu i u tome sam uspio", ističe Sandro.

Njegovi radovi mogu se vidjeti na Facebook stranici Departedart. Do sada je radio u tri strane firme - "Xhibit", "ARenu" i "Enter Active World", a samo neke od igrica na kojima je radio bile su: "Ug", "The Running Caveman", "Agumented Reality - Noah's Ark", "David & Goliath", "Samson"…

I dok neki mrze prvi radni dan, Sandru je ponedjeljak omiljeni dan za stvaranje novih djela.

"Kreiranje likova za igrice je mnogo zahtjevan posao. Za izradu jednog lika potrebno je dosta truda. Meni jeste najdraže da stvaram čudovišta, mada mi nije strano da za neke druge potrebe stvaram Pepeljuge i Barbike", priznaje Sandro.

On ističe da Banjaluka ima malo onih koji poznaju rad u 3D formatu, te mu je zbog toga teško da oko sebe okupiti grupu ljudi, koje bi volio da ima u svom timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije