Vizuelna umjetnost

Galerija ALU: Izložba umjetnika koji su oblikovali pejzaž grafike u Sarajevu

Galerija ALU: Izložba umjetnika koji su oblikovali pejzaž grafike u Sarajevu
Foto: Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo | Galerija ALU: Izložba mladih umjetnika koji su oblikovali pejzaž grafike u Sarajevu

SARAJEVO - U Galeriji Akademije likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu 8. aprila u 13 časova biće otvorana izložba grafičkih listova iz arhive Odsjeka za grafiku, a ova jedinstvena postavka pruža uvid u stvaralaštvo studenata prvih deset generacija, obuhvatajući period od 1972. do 1982. godine.

Kako je saopšteno iz ALU Sarajevo, grafički listovi koji će biti izloženi predstavljaju dragocjeni dio arhive Odsjeka za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, čija je bogata kolekcija formirana davne 1973. godine.

"Danas ta zbirka obuhvata impresivnih deset hiljada grafičkih otisaka, od kojih će biti odabrani radovi studenata prvih deset generacija", pojašnjeno je u saopštenju.

Na ovoj izložbi će biti predstavljeni radovi 49 autora koji su pohađali studij grafike, a većina eksponata potiče iz zbirke završnih, odnosno diplomskih radova.

"Ovo je prilika da posjetitelji uživaju u originalnim i inovativnim pristupima grafici koji su obilježili ovo važno razdoblje umjetničkog stvaralaštva", navode iz ALU Sarajevo.

Izložba će biti otvorena za javnost do 28. aprila, a iz ALU Sarajevo pozivaju zainteresovane da se pridružite ovom značajnom događaju i uživaju u remek-djelima mladih umjetnika koji su oblikovali pejzaž grafike u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije