Vizuelna umjetnost

Izložba Dejmijena Hersta zabilježila rekordnu posjećenost

Izložba Dejmijena Hersta zabilježila rekordnu posjećenost
Izložba Dejmijena Hersta zabilježila rekordnu posjećenost

BANJALUKA - Nakon rekordne posjećenosti publike zvaničnom otvaranju izložbe Dejmijena Hersta „Nova Religija“, koja je otvorena 17. marta, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske zabilježio je više od 6.000 posjeta.

Kako je saopšteno u Muzeju savremene umjetnosti, ovo je podatak koji izložbu „Nova Religija“ izdvaja u jedan od najinteresantnijih i najposjećenijih projekata u istoriji ove institucije.

Pored domaće publike, izložbu su posjetili i brojni visoki zvaničnici: ambasador Lars – Gunar Vigemark, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini sa delegacijom , ambasador Austrije u BiH Martin Pamer i predstavnici austrijske ambasade, Ruska delegacija sa univerziteta Lomonosov u Moskvi, Francuska delegacija i predstavnici Cambridge University Press-a.

Među posjetiocima su se našlo i nekoliko organizovanih grupnih posjeta profesora i studenata sa Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju i Širokom Brijegu, profesora i studenata sa Akademije likovne umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Sarajevu, brojne srednje škole iz Republike Srpske, umjetnici i kulturni radnici iz Tuzle u organizaciji Produkcija Artz iz Tuzle i British Council Bosnia and Herzegovina.

U narednim danima, kažu u Muzeju, očekuje se i posjeta ambasadorke Kraljevine Norveške u BiH, profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Beograda, organizovanih grupnih posjeta iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, kao i članova Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba. Izložba Dejmijena Hersta "Nova Religija" u Muzeju savremene umjetnosti RS otvorena je do 27. maja, a ulaz na izložbu je besplatan.

(NN/RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije