Vizuelna umjetnost

Izložba slika i crteža "Opija 2" Aleksandra Žmirića u Laktašima

Izložba slika i crteža "Opija 2" Aleksandra Žmirića u Laktašima
Foto: Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši | Izložba slika i crteža "Opija 2" Aleksandra Žmirića u Laktašima

LAKTAŠI - Izložba slika i crteža akademskog slikara Aleksandra Žmirića pod nazivom "Opija 2" biće otvorena 8. februara u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši, sa početkom u 19 časova.

Kako saopštavaju iz Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši, posjetioci će imati priliku da pogledaju slike rađene tehnikom ulje na platnu i određen broj crteža, a izložbu će otvoriti profesor Siniša Vidaković.

"Aleksandar Žmirić se istakao se svojim slikarskim senzibilitetom i talentom, kao i vizuelnim izrazom koji odiše atmosferom tajnovitosti i snoviđenja. Svojim jedinstvenim rukopisom Žmirić stvara slike neobičnih prikaza, koje se odlikuju zrelošću, kako u izradi, tako i u promišljanju samog medija i njegovih potencijala i dometa", stoji u saopštenju organizatora.

Aleksandar Žmirić je diplomirao na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci 2023. godine na smijeru Slikarstvo u klasi profesorice Borjane Mrđe. Učesnik je više kolektivnih izložbi studenata Akademije umjetnosti a dobitnik je dvije nagrade za slikarstvo u 2023. godini od kojih je jedna i nagrada naše ustanove u vidu organizovanja samostalne izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije