Vizuelna umjetnost

KRAK raspisao konkurs za nagradu "Zvono"

KRAK raspisao konkurs za nagradu "Zvono"
Foto: Centar za savremenu kulturu KRAK | KRAK raspisao konkurs za nagradu "Zvono"

BIHAĆ - Centar za savremenu kulturu KRAK iz Bihaća raspisao je konkurs za naradu "Zvono" (Young Visual Artist Award) za 2024. godinu.

Kako je saopšteno iz KRAK-a, na konkurs se mogu prijaviti umjetnici i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 33 godina starosti a koji se bave praksama vizuelnih umjetnosti u najširem značenju toga pojma, odnosno umjetnici i umjetnice koje se bave slikarstvom i grafikom, skulpturom, fotografijom, videom, objektima u prostoru i instalacijama, te novim medijima.

"Radi se o najznačajnijoj stručnoj stimulaciji u Bosni i Hercegovini namijenjenoj mladim umjetnicima i umjetnicama čiji glavni sadržaj podrazumijeva dvomjesečni umjetnički rezidencijalni boravak za dobitnika, odnosno dobitnicu u 'Residency Unlimited' u Njujorku, i zajedničku izložbu finalista i finalistica u KRAK-u (Bihać) u jesen, i u galeriji 'Vagon' (Banjaluka) u zimu 2024/2025. godine", navedeno je u saopštenju.

Dalje je pojašnjeno da žiri koji će evaluirati pristigle aplikacije zasjeda u maju 2024. godine u prostorijama KRAK centra, i čine ga: Adla Isanović (profesorica novih medija, Sarajevo), Zlatan Vehabović (umjetnik, Zagreb) i Nick Tobier (umjetnik, SAD).

"Finalisti i finalistice, odnosno dobitnik ili dobitnica, biće proglašeni tokom maja 2024. godine. Kuriranje ovogodišnje izložbe preuzima Isidora Branković (Banjaluka)", zaključeno je u saopštenju.

Prijava se vrši isključivo putem online-obrasca na engleskom jeziku a rok za podnošenje prijava je do 30. aprila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije