Vizuelna umjetnost

Muzej savremene umjetnosti RS na Venecijanskom bijenalu

Muzej savremene umjetnosti RS na Venecijanskom bijenalu
Muzej savremene umjetnosti RS na Venecijanskom bijenalu

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske učestvovaće po drugi put na Venecijanskom bijenalu ove, 2017. godine.

BiH na Venecijanskom bijenalu ovaj put predstavljaće banjalučki vizuelni umjetnik Radenko Milak koji će u saradnji sa slovenačkim umjetnikom Romanom Uranjekom realizovati umjetnički projekat "Univerzitet katastrofe".

Paviljon BiH na Venecijanskom bijenalu biće umjetnička platforma koja će u cilju zajedničkog djelovanja okupiti različite umjetnike i kustose, što je novina ovogodišnjeg predstavljanja BiH u odnosu na prvi nastup 2013. godine, rekla je direktorka Muzeja Savremene umjetnosti Republike Srpske, Sarita Vujković.

U Ministarstvu prosvjete i kulture ističu da je nakon nastupa Mladena Miljanovića na Venecijanskom bijenalu 2013. godine, izbor Radenka Milaka još jedna potvrda vrijednosti Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske paviljon na Venecijanskom bijenalu organizuje uz podršku Vlade Republike Srpske koja će izdvojiti 150 hiljada KM i Savjeta ministara BiH koji će izdvojiti 180 hiljada KM.

Umjetnički projekat "Univerzitet katastrofe" biće detaljno predstavljen na konferenciji za medije 10. februara 2017. godine u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije