Vizuelna umjetnost

'Noć istraživača' u petak u Banjaluci

'Noć istraživača' u petak u Banjaluci
'Noć istraživača' u petak u Banjaluci

“Noć istraživača", manifestacija posvećena nauci i istraživanjima, biće održana 30. septembra u Banjoj Luci.

Planiran je naučno-informativni park sa izvođenjem eksperimenata, koji direktno uključuju posjetioce u komunikaciju sa istraživačima; takmičenje srednjoškolskih timova za najbolji naučni projekt; naučni kafe, gdje posjetioci mogu da razgovaraju sa naučnicima - “Ring me”; te takmičenja, igre i kvizovi, posebno kreirani za mlađu publiku.

Najavljena su i predavanja i prezentacije naučno-istraživačkih radova i aktuelnih tema; EU ćošak: predstavljanje aktivnosti EU o istraživanjima, politikama, kao i prikaz projekata koji su finansirani iz EU sredstava, a implementiraju se u BiH.

Ulaz na sve događaje u okviru „Noći istraživača“ je besplatan.

"Noć istraživača" je evropski događaj pokrenut od  Evropske komisije 2005. godine, koji ima za cilj da zbliži građanstvo i istraživače jednom godišnje, zadnjeg petka u septembru.

Težište je na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju pozitivnog uticaja istraživača na svakodnevni život građana, te promovisanju karijere istraživača, posebno kod mladih pod sloganom: „Istraživači su među nama!“.

Manifestacija je u Banjoj Luci prvi put održana 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije