Vizuelna umjetnost

"Pliva" iznova rađa umjetnine

"Pliva" iznova rađa umjetnine
"Pliva" iznova rađa umjetnine

ŠIPOVO - Međunarodna umjetnička kolonija "Pliva 2015", u selekciji akademskog slikara i vajara Milivoja Unkovića, na lokaciji prirodne ljepote rijeke Plive i magičnog ambijenta okoline Šipova počela je u subotu, a trajaće do 2. avgusta.

"Kao i prethodnih godina, kolonija 'Pliva 2015' svoj umjetnički koncept zasniva na senzibilitetu i autorskom pečatu eminentnih gostiju, što je najdragocjeniji segment u strukturi umjetničkog djela. Tako nastala djela su najautentičniji zapis autora, po čemu ih pamtimo, uvažavamo i cijenimo", rekao je Unković.

Ova kolonija se u kontinuitetu održava već šestu godinu u ekološki čistom ambijentu komfornog arhitektonskog kompleksa "Flaj fišing centra" na samim izvorima rijeke Plive kod Šipova, a ovogodišnji gosti su, između ostalih, Radovan Kragulj, Ranka Lučić-Janković, Katarina Đorđević, Olga Đorđević, Mirjana Đošić, Olivera Vukotić, Vesna Milunović, Radmila Lizdek, Pavel Pop, Milutin Kopanja, Dragan Marković i Miodrag Jeremić.

Pored kreativnog i radnog programa, umjetnicima i gostima kolonije "Pliva 2015" organizovani su i drugi sadržaji. Sinoć je trebalo da budu održane projekcije filmova, dok je za srijedu planirana pauza kako bi umjetnici posjetili Muzej savremene umjetnosti RS u Banjaluci, gdje je u toku izložba "Beograd Jovana Bijelića".

Dan poslije biće priređen koncert savremene muzike u amfiteatru "Flaj fišing centra", dok će u nedjelju, 2. avgusta, kolonija biti zatvorena izložbom djela nastalih u toku iste u ateljeu i amfiteatru, uz koncert savremene muzike s početkom u 20 časova.

Kompozitorka Dragana Tabak će komponovati na koloniji i to djelo će biti izvedeno prilikom zatvaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije