Vizuelna umjetnost

Počinju izlagačke aktivnosti Kulturnog centra UDAS

Počinju izlagačke aktivnosti Kulturnog centra UDAS
Foto: Ustupljena fotografija | Počinju izlagačke aktivnosti Kulturnog centra UDAS

BANJALUKA - Samostalna izložba likovnih radova umjetnice Sare Ćetković pod nazivom "Školjke" biće otvorena 26. marta u 19 časova u Kulturnom centru UDAS u ulici Sime Miljuša.

Kako je navedeno u saopštenju UDAS-a, ovo je prva izložba koja će biti predstavljena u okviru izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS u 2024. godini.

"Umjetničke radove Sare Ćetković odabrao je stručni  umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS za predstavljanje u okviru programa izlagačkih aktivnosti u oblasti slikarstva i vajarstva u 2024. godini", pojašnjeno je u saopštenju uz napomenu da  će izlagačke aktivnosti biti realizovane se u periodu od marta do avgusta ove godine u okviru  kojih će se predstaviti pet samostalnih izložbi umjetnica iz BiH i Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 7. aprila radnim danima i subotom  od 9 do 15 časova.

Biografija

Sara Ćetković rođena je 2001. godine u Derventi. Srednju školu završila je u Banjaluci 2020. godine, kada se upisala i na Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, pod nastavom profesora Radoslava Tadića.

Trenutno je studentica četvrte godine i postigla je značajan uspjeh na svom studijskom putu - na prvoj godini osvojila je nagradu za studiju-crtež, a na trećoj godini je bila nagrađena za studiju-slike u vidu samostalne izložbe u galeriji "Sreten Stojanović" u Prijedoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije