Vizuelna umjetnost

Radionica za djecu u MSU RS

Radionica za djecu u MSU RS
Foto: Ustupljena fotografija | Radionica za djecu u MSU RS

BANJALUKA - Radionica "Maštoviti muzejski logo" biće održana 15. marta u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) sa početkom u 19 časova.

Kako su saopštili iz MSU RS, radionica je namijenjena djeci uzrasta od sedam do 10 godina, a voditelji radionice su grafički dizajner MSU RS Nemanja Mićević i kustoskinja MSU RS Isidora Banjac.

"Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa značenjem i ulogom dizajnera u radu muzeja, i koliko je dizajn važan za muzej. Nakon toga, imaće mogućnost da sami osmisle kako bi jedan muzejski logo po njihovoj želji i ideji trebao da izgleda", naveli su organizatori. 

Dodaju da je radionica dio izložbe "Proces", nastale kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta "ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana". 

"Ova izložba predstavlja dizajnerska rješenja i nove vizuelne identitete četiri institucije, između ostalih i MSU RS, te će u skladu sa izložbom naši polaznici moći da se oprobaju u ulozi dizajnera i osmisle svoj muzejski logo", naveli su iz ove institucije.

Istakli su da je radionica besplatna i dodali da su prijave otvorene putem telefona 065/370-440 i e-mail adrese: [email protected] od 8. do 14. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije