Vizuelna umjetnost

U Banjaluci otvorena izložba grafičkog dizajna "Proces"

U Banjaluci otvorena izložba grafičkog dizajna "Proces"
Foto: RTRS | U Banjaluci otvorena izložba grafičkog dizajna "Proces"

Povodom Dana Muzeja, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci otvorena je izložba grafičkog dizajna "Proces".

Izložbena postavka je nastala kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta "ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana" u okviru programa Kreativne Evrope.

Direktorka Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković rekla je da je veoma važno da novim vizuelnim rješenjem ova institucija predstavi novu viziju svog rada.

“Ovo nije samo novi logo, nego povod da se dođe do novih načina komuniciranja sa publikom i korištenja društvenih mreža. Muzej će raditi i na redizajnu naših izdanja, a u okviru projekta je planirana i izrada novog veb-sajta”, rekla je Vujkovićeva.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da su "Proces" vodili Kulturni centar Trebinje i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, čime je poslata dobra poruka da se saradnjom Republike i jedinica lokalne samouprave može realizovati ovako značajan projekat.

“Veoma je značajno i da su naši mladi umjetnici za dizajn radili na projektu, što znači da razvijamo nove i buduće talente kada je riječ o umjetnosti i kulturi”, rekla je Stojičićeva.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije