Jet set

Kluni i partneri od hobija zaradili milijardu dolara

Kluni i partneri od hobija zaradili milijardu dolara
Foto: Arhiva | Kluni i partneri od hobija zaradili milijardu dolara

Džordž Kluni (56), Rande Gerber (55) i Majkl Meldman prodali su svoj brend tekile “Casamigos” londonskoj firmi Diageo.

Trojica partnera dobili su unaprijed 700 miliona doalra, a tokom sljedećih deset godina, zavisno o tome koliku će zaradu brend donijeti svojim novim vlasnicima, svota bi mogla narasti za još 300 miliona dolara.

U Diageu ne misle da će na brendu Casamigos išta zaraditi u prve četiri godine i tek nakon tog perioda očekuju profit.

– Da ste nas prije četiri godine pitali imamo li kompaniju vrijednu milijardu dolara, rekli bi da nemamo. Ovaj potez pokazuje Diageovu vjeru u našu kompaniju i našu vjeru u Diageo. Ipak, mi ne idemo nikud, i dalje ćemo biti dio Casamigosa. I to počevši s čašicom večeras. Možda dvije – rekao je Kluni u izjavi kojom je potvrdio prodaju brenda.

Sva trojica osnivača brenda Kluni, poduzetnik u zabavnoj industriji i suprug Sindi Kraford, Rande Gerber, te trgovac nekretninama Majkl Meldman, će ostati i dalje uz Casamigos.

Trojac tvrdi da su u posao s tekilom ušli slučajno nakon što su se Rande i Džordž tokom odmora u Meksiku zainteresocvali za proizvodnju tekile, a nakon toga im se pridružio i Majkl.

U početku su planirali tekilu proizvoditi samo za sebe, porodicu i prijatelje, ali nakon što su morali izvaditi licencu da bi mogli proizvoditi alkoholno piće, odlučili su je i prodavati. Sada su od svog hobija lijepo i zaradili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije