Jet set

MILKO JOSIFOV: Cvijanović laže, ništa ne dugujem

MILKO JOSIFOV: Cvijanović laže, ništa ne dugujem
MILKO JOSIFOV: Cvijanović laže, ništa ne dugujem

BEOGRAD - Milko Josifov, protiv koga Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je prevario Zorana Cvijanovića, na saslušanju je tvrdio da navodi krivične prijave koju je glumac podnio protiv njega nisu tačni, kao i da njemu, kao ni Nebojši Vranešu, ništa ne duguje!

On i Cvijanović su bili prijatelji, prije 15 godina zajedno su osnovali producentsku kuću „Jodi“ i firmu za reciklažu, iz koje je Cvijanović na kraju, navodno, izbačen bez prebijene pare. Zbog toga nije mogao da plati ostatak duga od 70.000 evra investitoru od kog je kupio stan, pa je morao da izađe iz njega.

- Josifov je u potpunosti negirao navode krivične prijave oštećenih, tvrdeći da prema njima nema nikakvu obavezu - kaže izvor Kurira upoznat sa istragom.

Prema njegovim riječima, do okončanja ove faze postupka i odluke tužilaštva da li će protiv Josifova biti podignuta optužnica ostalo je da se sasluša još nekoliko svjedoka, među kojima je jedan advokat koji je takođe bio partner u firmi. Cvijanović i Vraneš su u svojim iskazima detaljno objasnili na koji način ih je Josifov prevario, iako ga je Zoran Cvijanović zapravo i uveo u posao kao partnera u firmi „Set reciklaža“.

- Objasnili su da je firma za reciklažu u početku imala četiri partnera i da je, osim pomenute trojice, u poslu bio i jedan advokat. Zahvaljujući ozbiljnom planu poslovanja, ali prije svega Zoranu Cvijanoviću, dobili su velike subvencije od države i posao je krenuo odlično, a zarada je bila dobra - kaže naš sagovornik.

Međutim, na prevaru, Josifov je navodno preostalu trojicu izbacio iz posla.

- S obzirom na to da su bili dobri prijatelji i da su i na poslovima iz filmske produkcije radili zajedno, glumac mu je vjerovao „do posljednjeg dinara“. Tek kada je uložio sve što je imao, uključujući i cjelokupnu imovinu, shvatio je da ga je partner prevario i izbacio iz firme - dodaje on.

Milko Josifov je, navodno, tada počeo i da izbjegava prijatelje.

- Četvrtog partnera, advokata koji je takođe bio potpisnik prijave, isplatio je navodno sa 100.000 evra i on je svoju prijavu povukao. Međutim, Cvijanovića i Vraneša potpuno ignoriše i navodno ne želi da i njima na isti način vrati dug - kaže izvor Kurira iz istrage.

Zoran Cvijanović nam se nije javljao na telefon, a juče su nam komšije u zgradi u kojoj sada živi kod supruge Lane, koju je napustio 2011, rekli da je dolazio, ali da ga posljednjih dana ne viđaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije