Jet set

Otkriveno kada je špijuniran medicinski karton Kejt Midlton

Otkriveno kada je špijuniran medicinski karton Kejt Midlton
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Otkriveno kada je špijuniran medicinski karton Kejt Midlton

Skotland Jard bi mogao da sprovede istragu nakon što je navodno pristupljeno medicinskim podacima Kejt Midlton kada je napustila bolnicu.

Svjetski poznata Londonska klinika u Marilebonu, gdje je princeza od Velsa podvrgnuta operaciji abdomena u januaru, pokrenula je istragu nakon navoda da je osoblje pokušalo da pristupi njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji.

Nakon što je cijela drama oko Kejt Midlton obišla svijet, izvori su za Mirror rekli da bi "do tri osobe" mogle biti uključene u navodni pristup Kejtinoj medicinskoj dokumentaciji.

Navodni prekršaj dogodio se nakon što je buduća kraljica otpuštena iz bolnice 29. januara, a društvene mreže postale pune čudnih i bizarnih teorija zavjere u vezi sa njenom operacijom.

Izvori su rekli da bi krivična istraga, opisana kao "bez presedana" i koju sada vodi Kancelarija komesara za informacije (ICO), mogla da se odvija uporedo sa dodatnom istragom Metropolitenske policije.

Pristup nečijoj medicinskoj dokumentaciji bez razloga ili pristanka može biti krivično djelo. Ako ICO istraži i pronađe dokaze da se medicinskoj dokumentaciji pristupilo nezakonito, može preduzeti mjere, uključujući krivično gonjenje i kažnjavanje odgovorne osobe na sudu, prenosi Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije