Jet set

Otvoreno pismo muškaraca iz Holivuda koji su osnovali svoj pokret

Otvoreno pismo muškaraca iz Holivuda koji su osnovali svoj pokret
Foto: N.N. | Otvoreno pismo muškaraca iz Holivuda koji su osnovali svoj pokret

Grupa muškaraca iz Holivuda osnovala je pokret #AskMoreOfHim s ciljem da skrenu pažnju na važnost govora o seksualnom nasilju od strane muškaraca.

Na ovogodišnjim dodjelama nagrada velika pažnja posvećena je kampanjama #TimesUp i #MeToo dok poznate ličnosti rade na podizanju svijesti o žrtvama seksualnog nasilja i zlostavljanja.

Sada je grupa aktivista koju čine muški članovi filmske indrustrije napisala otvoreno pismo u kom objašnjava zašto muškarci moraju da preuzmu odgovornost za svoje postupke.

Među glumcima koji su potpisali pismo našli su se Dejvid Švimer, Dejvid Arket i Met Mekgodi.

"Pozdravljamo hrabrost i obećavamo našu podršku hrabrim ženama i muškarcima koji su govorili o seksualnom zlostavljanju koje su pretrpjeli od strane muškaraca u našoj zemlji“, navodi se u pismu.

"Kao muškarci, imamo posebnu odgovornost da spriječimo da do zlostavljanja uopšte dođe. Uostalom, najveći broj seksualnih uznemiravanja počine muškarci, bilo u Holivudu ili van njega“.

U pismu se dalje navodi da, iako nisu svi muškarci počinioci zločina, možda su neki od njih omogućili drugima da čine prestupe, a da ništa ne urade povodom toga.

"Mi vjerujemo da muškarci moraju da govore o ovom problemu. Kao advokati, glumci, pisci, producenti i režiseri nadamo se da će naši postupci inspirisati druge ljude da nam se pridruže“.

Predstavnici pokrena #TimesUp i #MeToo izrazili su zahvalnost za ovakav vid podrške.

"Toliko me je ganulo ovo pismo. Hvala vam“, napisala je Džesika Častejn.

"Nadam se da će ovo pismo motivisati više muških kolega da se priključe i podrše vaš haštag“, dodala je ona.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije