Jet set

Pokrenuta istraga protiv Tonija Cetinskog

Pokrenuta istraga protiv Tonija Cetinskog
Foto: N.N. | Pokrenuta istraga protiv Tonija Cetinskog

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o pokretanju istrage protiv Tonija Cetinskog koji je početkom novembra prošle godine vozeći automobil u Pustoj ulici u Rovinju pregazio i usmrtio 62-godišnjaka iz Rovinja koji je ležao na putu, navodi na internetskim stranicama to odvjetništvo ne otkrivajući identitet Cetinskoga.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli u srijedu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjega hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće 3. novembra prošle godine.  Kako navodi ODO "optuženi je vozio privatni automobil Pustom ulicom u Rovinju protivno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putu."  

Kad je  Cetinski stigao do oštrog nepreglednog zavoja ulijevo, "nije prilagodio brzinu kretanja stanju na cesti, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći".

Osnovano se sumnja da "optuženi nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na 62-godišnjeg pješaka koji je ležao na kolovozu "narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod uticajem alkohola i lijeka". Pod vozila zahvatilo je pješaka koji je na mjestu poginuo, prenosi Hina.

Kako se navodi u saopštenju, odluka o donošenju rješenja uslijedila je nakon provedenih "hitnih dokaznih radnji, odnosno uviđaja na mjestu događaja, privremenog oduzimanja predmeta, uzimanja uzoraka krvi i urina, toksikološkog vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjskim pregledom i obdukcijom poginulog pješaka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije