Jet set

Puca brak kćerke Bernija Eklstona

Puca brak kćerke Bernija Eklstona
Foto: Ilustracija | Puca brak kćerke bernija Eksltona

Šest godina nakon bajkovitog vjenčanja u raskošnom italijanskom dvorcu Odescalchi razvodi se Petra Stant, kćerka Bernija Eklstona, milijardera i bivšeg šefa Formule 1, pišu britanski mediji. Mlađu kćerku tajkuna Eklstona sada čeka gorka borba za starateljstvo nad njihovo troje djece te bogatu imovinu čija vrijednost doseže 6,2 milijardi evra.

Par je već angažovao najuglednije advokate za razvode koji će ih zastupati na Visokom sudu u Londonu, a očekuje se da bi ročišta mogla započeti sljedeći mjesec. Njihova vila u Los Anđelesu vrijedi 179 miliona evra, kuća u londonskoj četvrti Čelsi 113 miliona evra, a to je samo dio bogate imovine koju par posjeduje.

Nevjerovatni detalji njihovog turbulentnog braka isplivali su na jučerašnjem saslušanju, koji je zatražila bogata nasljednica. Džejms Stant maltretirao je svoju suprugu, bio je nasilan te je uzimao prevelike doze droge tokom njihovog šestogodišnjeg braka. Petra i Džejms imaju troje djece, četvorogodišnju Laviniju te dvogodišnje blizance Džejmsa Džuniora i Endrjua.

Biznismen, koji vodi međunaropdnu kompaniju sa zlatnim polugama juče se ponašao vrlo sramotno i nepristojno tokom i nakon saslušanja.

Na sudu se moglo čuti da je Džejms Stant potpisao predbračni ugovor vrijedan 18 miliona evra. Njegova imovina sastoji se od kolekcije skupocjenih vina vrijedna 17 miliona evra te dviju nekretnina u četvrti Čelia, od kojih svaka vrijedi do 4,5 miliona eura.

Napeta atmosfera na saslušanju eksplodirala je kada je Stant lupio rukom o stol, a zatim složio pištolj od ruke. Zatim je pokazao na Bernija Eklstona kojeg je prigušenim tonom nazvao p***. Potom ga je potapšao po ramenu prije nego što je izletio iz sudnice.

Bivši šef Formule 1 skočio je sa stolice i htio mu je uzvratiti, no tu se umiješao sudija.

"Gospodine Eklston, molim vas nemojte mu odgovarati, znam da ste u iskušenju. I nemojte dopustite da se to nastavi izvan sudnice, dugoročno vam to neće pomoći", rekao mu je sudija.

Petra Stant (28) napustila je saslušanje u suzama. Nije nosila vjenčani prsten, prenosi Jutarnji.hr.

Džejms Stant zlobno se smješkao i pokazivao srednji prst fotografima ispred sudnice.

Petrin uskoro bivši suprug tokom saslušanja koje je trajalo sat vremena cijelo vrijeme se podsmjehivao, dizao ruke u vazduh, dahtao, a sudija ga je u jednom trenutku upozorio da prestane s takvim ponašanjem.

Njeni advokati tražili da se Džejms Stant iseli iz njihove kuće u Čelsiju kako bi ona s djecom  mogla ondje živjeti. Pritom je advokat skrenuo pažnju na njegovo sramotno ponašanje u zadnje vrijeme.

Stantov advokat tvrdi da njegov klijent priznaje uvredljivo ponašanje te da se kaje. Takođe priznaje većinu navoda vezano za upotrebu droga.

Advokat Džejmsa Stanta kaže da je njegov klijent spreman iseliti iz kuće ukoliko bi mu se dopustilo da živi u obližnjoj vili koja vrijedi vrtoglavih 90 miliona evra.

Petra i Džejms svojevremeno su živjeli u toj vili na sedam spratova, koja se trenutno prodaje, a u vlasništvu je fondacije koju vodi Berni Eklston.

Sudija je odlučio u korist Petre Stant te je naložio Džejmsu da napusti vilu do petka. Takođe je odbijen njegov zahtjev da živi u kući koju vodi fondacija Eklston.

„Sasvim je očigledno da gospodin Stant ima dovoljno novaca da iznajmi kuću ili stan u idućih par mjeseci“, rekao je sudac.

Kako se sada čini, razvod Stantovih mogao bi biti jedan od najskupljih u svijetu šoubiza.

Dosad se najskupljim smatra razvrgavanje braka medijskog mogula Ruperta Mardoka od Ane Mardok Man 1998. kada se par nagodio za nevjerovatnih 454 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije