Jet set

Teniseri aktivni borci za spas životinja (FOTO)

Teniseri aktivni borci za spas životinja (FOTO)
Teniseri aktivni borci za spas životinja (FOTO)

Zahvaljujući američkom teniseru Džonu Izneru, ovih dana se priča o zoo-vrtu u Vašingtonu. On je nakon osvajanja titule u Atlanti došao u Vašington, gdje se "družio" s orangutanom i mazio kornjače stare između 70 i 100 godina.

Uživao je s novim prijateljima, baš kao i prethodnih godina, kada je upoznao jednu koalu u Australiji. Brojni teniseri i teniserke obožavaju životinje, neki i pored čestih putovanja imaju ljubimce koji ih prate na svim kontinentima, poput Novaka Đokovića, koji ima dva psa, a ponekad se imena svjetskih asova koriste da bi se skrenula pažnja na zaštitu životinja.

Tako je krajem prošle godine Endi Mari postao globalni ambasador Svjetskog fonda za prirodu WWF. Britanski broj jedan, u tenisu dobro poznat po ljubavi prema psima, svojim ali i svim drugim, priključio se WWF-u u borbi protiv krivolova i nelegalne trgovine divljim vrstama. On toliko voli pse da nisu rijetke slike na kojima se vidi kako mazi ljubimce svojih navijača, a jedan fotoreporter ga je uhvatio i kako se igra s policijskim psom na Vimbldonu.

U Australiji je "obavezno" druženje s koalama, pa su česte fotografije teniskih asova s ovim divnim životinjama - njima nisu odoljeli ni Marija Šarapova, koja se slikala s kengurom, Tomi Has, Karolina Voznijacki, Rodžer Federer, Serena Vilijams...

Bilo je i slikanja sa zmijama. I dok nekima nije bilo prijatno u njihovom zagrljaju, Cvetana Pironkova i Nenad Zimonjić nisu imali taj problem.

Bilo kako bilo, ono što je zajedničko svima jeste da su im predivna bića vratila osmijehe, a oni svi zajedno poslali poruku da su životinje vrijedan dio planete i da ih treba sačuvati od izumiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije