TV

Maja Nikolić: Ne mogu da me tuže što ne volim Jevreje

Maja Nikolić: Ne mogu da me tuže što ne volim Jevreje
Maja Nikolić: Ne mogu da me tuže što ne volim Jevreje
Agencije

BEOGRAD- Uprkos tome što je izbačena iz „Dvora“ zbog govora mržnje, a tužilaštvo najavilo potencijalne krivične tužbe protiv nje i Miloša Bojanića, pop pevačica Maja Nikolić ni nakon izbacivanja ne vidi ništa loše u tome što je rekla da ne voli Jevreje.

- Nikada nisam rekla da mrzim i ne poštujem bilo koji narod ili ljude bilo koje veroispovesti. Iz pojedinih medija je izvučena i samo delimično preneta moja izjava koja je dobila drugačiju konotaciju od onoga što sam zaista rekla. U svakom narodu ima dobrih i loših ljudi. Moja rečenica „ne volim Jevreje“ odnosi se na situaciju koju smo svi preživeli za vreme NATO agresije, a pod tim nisam mislila na jevrejski narod u celini, već samo na one koji su donosili odluku o bombardovanju naše zemlje - napisala je Nikolićeva u saopštenju za javnost, a potom se izvinila.

- Ovom prilikom se izvinjavam i želim da kažem da je moj patriotizam veliki, ali da nikada nisam bila šovinista i da nisam vaspitavana da mrzim. Žao mi je zbog neprijatnosti koju su pretrpeli Jevreji u Srbiji zbog ovako loše interpretirane izjave, ali ću takođe uraditi sve da nadoknadim moralnu štetu koju su mi naneli pojedini mediji zbog konteksta u koji su stavili moju izjavu. Pomozite mi da ispravim nepravdu! - stoji u saopštenju koje je Maja Nikolić poslala mdjima  Srbiji.

Nikolićeva kaže da je ogorčena što više nije u rijalitiju.

- Na pravdi Boga su me izbacili. Niko ne može da me tuži jer nemaju na osnovu čega. Dakle, ne mogu da me tuže jer ne volim Jevreje, a ja nisam pozivala na nacionalnu i versku mržnju. To je apsurd! Međutim ja nisam ni rasista ni nacionalista, kum mi je Jevrejin, prijatelj iz Grčke, takođe imam i mnogo prijatelja koji su te nacionalnosti i veroispovesti i ne mrzim ih. Zašto niko nije tužio Firčija posle „Farme“ kada je u programu rekao da mrzi Srbe? Tada niko nije zvao, nije zahtevano čak ni da on napusti rijaliti, a kamoli da se podigne tužba protiv njega - tvrdi pevačica i naglašava nema nikakav problem sa produkcijom zbog svega što se desilo.

- Neću tužiti „Pink“, toj televiziji sam veoma zahvalna. Ne znam da li ću ostati bez honorara. Ja sam samohrana majka bez alimentacije i živim samo od pevanja i nisam to zaslužila. Podigla sam rejting kada sam ušla u „Dvor“. Bila sam iskrena od početka i mogla sam i do pobede da stignem - kaže Maja, koja je sigurna da uprkos reakciji RRA neće biti nepoželjan gost ni na jednoj televiziji.

- Ne mislim da me neće zvati da gostujem na televiziji, niti se plašim toga, nema razloga, jer čim dokažem da mi je pričinjena nepravda, sve će se rešiti - kaže Nikolićeva, koja ističe da se ne plaši tužbe koju je najavio Dejan Milićević.

- Može da me tuži ko god želi. Ja nikoga nisam tužila posle „Farme“, ali sad hoću. Tužiću sve one koji su mi naneli štetu - završila je Maja razgovor.

Nikolićeva: Dete mi nije oduzeto!

Pisanje jednih dnevnih novina da je Maji Nikolić oduzeto starateljstvo nad sinom Lazarom pjevačica je oštro demantovala.

- Naravno da nisam izgubila starateljstvo nad sinom, to je glupost. Sada ću i da vam dokažem. Lazo, sine dođi i kaži „zdravo“ teti - pozvala je Maja sina da se javi na telefon, kako bi dokazala istinitost svojih tvrdnji.

- Zdravo, teto - odgovorio je mališan preko telefona, a potom je slušalicu ponovo uzela Maja i osula paljbu po bivšoj svekrvi.

- Sve te priče pokrenula je moja svekrva, a tu ženi sam videla pet puta u životu. S njom nikad nisam ni razgovarala - rekla je Maja.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije