Zanimljivosti

10 ludih činjenica koje niste znali o seriji Mućke (FOTO,VIDEO)

10 ludih činjenica koje niste znali o seriji Mućke (FOTO,VIDEO)
10 ludih činjenica koje niste znali o seriji Mućke (FOTO,VIDEO)

Znate da je naslov serije zasnovan na staroj engleskoj poslovici "Samo budale i konji rade za zaradu", ali ima mnogo toga što vjerovatno ne znate.

Prva epizoda ove legendarne serije bila je prikazana septembra 1981. godine. Iako je prošlo mnogo vremena od prvog emitovanja, ona i dalje ne gubi na aktuelnosti, broju obožavalaca, ali i broju repriza širom svijeta.

U našoj zemlji se smatra za najrepriziraniju stranu seriju. S obzirom na činjenicu da je ova serija i dalje jako popularna predstavićemo vam 10 činjenica koje sigurno niste znali.

1. Dejvid Džejson (Del Boj) je želio da napusti seriju 1986. godine, tako da je planirano da epizoda "Who Wants to be a Millionaire" bude poslednja i da Del Boj ode u Australiju sa Džambom Milsom.

Saliven je pisao scenario za novu seriju "Hot Rod" u kojoj bi Rodni bio glavni lik. Ipak, Džejson se predomislio, pa je tako i u epizodi promjenjen scenario – Del nije prihvatio poziv da ode na drugi kontinent.

2. Trigerovo pravo ime u seriji je Kolin Bol. Derek jednom prilikom objašnjava da je nadimak dobio jer liči na konja. Triger, ne Del Boj.

3. Kasandra je u seriji prikazana kao devojka koja je pet godina mlađa od Rodnija. Ipak, u realnom svijetu, glumica Gvinet Strong je dvije godine starija od Nikolasa Lindhersta koji je igrao Rodnija.

4. Del Boj, Rodni i Triger su jedina tri lika koja su se pojavila i u prvoj i u posljednjoj epizodi, a samo su Rodni i Del bili u svakoj.

5. Stric Albert u jednoj epizodi govori kako je boksovao u mornarici. Interesantno, glumac Baster Merifild koji je tumačio ovu ulogu je zaista bio bokser, a glumom je počeo da se bavi tek po odlasku u penziju.

 

6. U scenariju nije bilo planirano da Triger Rodnija naziva Dejv. Međutim, glumac Rodžer Lojd Pek je kolegama na setovima stalno miješao imena. Tako je Nikolasa Lindhersta nazivao Dejv po Dejvidu Džejsonu koji je igrao Dela.

Saliven je ovo iz zafrkancije riješio da upotrebi u jednoj epizodi, ali je ispalo smješnije nego što se nadao, te je odlučio da nadimak Dejv ostane zauvijek dio serije.

7. U kultnoj sceni gdje Del Boj pada kroz šank, Triger nije ni trebalo da se pojavi. Naime, glumac Rodžer Lojd Pek je tokom snimanja epizode "Yuppy love" bio u blizini seta, pa je riješio da svrati i pita Salivena da li mu je potreban.

Tada je scenarista došao na ideju da napravi Trigerovu reakciju na pad što je i te kako doprinjelo popularnosti ove scene.

8. Robi Vilijams se pojavio u "Mućkama". Naime, u epizodi "Mother Nature’s Son" dok Bojsi za šankom priča o "Pekamskoj izvorskoj vodi", u blizini sedi Robi, tada pjevač benda "Take That". U istom trenutku se u pabu čuje upravo pjesma te grupe.

9. Najduže snimana scena je bila ona na dekinom grobu. Naime, Džejson i Lindherst su često plačom prekidali snimanje jer su sjećanje na glumca Lenarda Pirsa koji je tumačio njihovog deku doživljavali veoma emotivno. Suze u toj sceni su prave.

10. Dejvid Džejson nikada nije želio da prihvati da su „Mućke“ sitkom. U svojim intervjuima ih opisuje kao tragikomediju.

(NN/espreso.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije