Zanimljivosti

Dron dostavio prvu narudžbinu - krofne, kafu, sendviče s piletinom

Dron dostavio prvu narudžbinu - krofne, kafu, sendviče s piletinom
Dron dostavio prvu narudžbinu - krofne, kafu, sendviče s piletinom

Krofne, kafa i sendvič s piletinom dio su proizvoda koji su prvi put u Sjedinjenim Državama dostavljeni na kućnu adresu pomoću civilnih bespilotnih letjelica, nakon odobrenja uprave za vazduhoplovstvo, saopštila je u razvojna kompanija koja je konstruisala letjelicu.

Dostava koju je za trgovački lanac 7-Iliven obavio dron kompanije Flirti dogodila se u Rinu u saveznoj američkoj državi Nevada.

Pošiljka, u kojoj mogu biti hladni i topli proizvodi, bila je namijenjena jednoj porodici.

"Presretni smo što 7-Ileven, najveći trgovački lanac na svijetu, uvodi nove tehnologije i sarađuje s nama u Flirtiju kako bi dostava bespilotnim letjelicama postala stvarnost za kupce širom svijeta", rekao je Met Svini, glavni direktor razvojne kompanije. "Ovo je tek početak naše saradnje sa 7-Ilevenom".

"Ovo je prvi put da jedan distributer sarađuje s kompanijom za dostavu pomoću bespilotnih letjelica na prevozu prehrambenih proizvoda od trgovine do kućnog praga", dodao je on. "Planiramo ubuduće da obezbijedimo dostavu svih proizvoda iz trgovine za nekoliko minuta".

Na dostavi dronovima rade i drugi trgovci poput velike kompanije za internet prodaju Amazona.

Flirti radi i na konstruisanju dronova koji će dopremati pomoćnu opremu o okviru humanitarnih operacija.

Američka savezna agencija za vazduhoplovstvo (FAA) izmijenila je ove godine svoje propise kako bi omogućila korištenje bespilotnih letjelica u poslovnu svrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije