Zanimljivosti

Misteriozna kuća plutala na vodi: Otkrili smo o čemu se radi (VIDEO)

Misteriozna kuća plutala na vodi: Otkrili smo o čemu se radi (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Misteriozna kuća plutala na vodi: Otkrili smo o čemu se radi (VIDEO)

Dana 8. aprila, primijećena je kuća koja pluta zalivom San Francisko, i to najmanje tri dana.

Mnogi posmatrači su gledali pomračenje Sunca uz obalu San Francisko Eksploratoriuma i primijetili su nešto neobično - veliku drvenu kuću usred vode. Kuća se kretala oko ostrva Alkatraz.

Nakon što je nestala iz vidokruga, kuća je nedavno pronađena na drugom mjestu. Sada je usidrena u zalivu Ričardson, sjeverno od San Franciska i uz obalu Sausalita, piše "LADbible".

Ali kako je kuća uopšte mogla plutati tako dugo? Službenici Obalske straže SAD-a sugerisali su da je bila pričvršćena na veliki splav. Kuća je krenula na putovanje negdje južno od zaliva San Francisko.

"Vrlo brzo je nestala nakon što smo ju uočili prvi put. Sada smo ju ponovo pronašli i znamo kako je moguće da pluta na vodi", rekli su službenici Obalske straže.

Uprkos mnogim misterijama oko ove kuće-broda, neke informacije su već otkrivene. Brod je bio posljednji u grupi kuća koje su bile deložirane iz Doktauna u marini Redvud Siti. Ovaj potez slijedio je nakon pravne bitke koja je raselila više od 100 ljudi koji su nekada živjeli tamo.

Iako je ova kuća-brod pronađena, mnoge tajne još uvijek ostaju nerazjašnjene, prenosi "Klik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije