Zanimljivosti

Mora hodati kroz močvaru punu aligatora skoro svaki dan: Tako iznosim smeće (VIDEO)

Mora hodati kroz močvaru punu aligatora skoro svaki dan: Tako iznosim smeće (VIDEO)
Foto: TikTok / Printscreen | Mora hodati kroz močvaru punu aligatora skoro svaki dan: Tako iznosim smeće (VIDEO)

​Život na ivici dobija potpuno novo značenje za jednu ženu na obalama rijeke Satila u Džordžiji. Naime, Keti ima jednu neobičnu svakodnevnu obavezu, a video u kojem je to prikazala šokirao je mnoge, te skupio gotovo 8 miliona pregleda.

Keti i njen suprug žive u potpunoj izolaciji okruženi vodom sa svih strana, a u videu možemo vidjeti Keti koja oblači čizme i stavlja odijelo, te hoda kroz močvaru koja je prepuna aligatora, jer tako iznosi smeće, piše "NY Post". 

Sa svojim psom u ruci, ona puni svoj kajak otpadom i kreće kroz močvaru. "Prvi korak: nabavite ovakve čizme", kaže Keti u svom videu, "Drugi korak: nabavite svoju Čivavu", dodaje ona, stavljajući psa u svoj kombinezon za avanturu koja je pred njima. Nakon što se smeće utovari u kajak, Keti kreće na put, prolazeći kroz vodu s lakoćom.

@southernadventurehunter Taking out the trash is a major event! ##trash #chores #dailylife #river #flooded #chorelist #satilla #kayak #4wheeler #thingstodo #gatorwaders #tuesday #tuesdayvibes #backwoods #getoutside #mosquitoes #southern #southeast #georgia #dirtroads #gators #snakes #stayhome ♬ original sound - Kayak Katie

Ali putovanje tu ne završava. Po dolasku na kopno, ona sjeda na kvad vozilo kako bi završila put do kontejnera, ali nailazi na zaključana vrata, dodajući još jednu prepreku koju treba savladati. "Nažalost, momci su ga zaključali prije nego što su jutros otišli, pa ostatak puta moram pješačiti", rekla je.

Nepokolebljiva, Keti nastavlja dalje. "Uspjeli smo. Najbolje od svega što nemam komšije, osim onih u močvari", šali se ona, posmatrajući svoje izolovano područje. Za Keti, ovaj surov način života nije samo preživljavanje - već i adrenalin. Uprkos izolaciji i svakodnevnim iskušenjima života u području sklonom poplavama (gdje se prošlog ljeta dogodio uragan Idalia), ona pronalazi utjehu u ljepoti i miru svog okruženja.

"Za mene su te borbe ništa u poređenju s dobrobitima koje donosi boravak ovdje za naše mentalno i fizičko zdravlje", kaže u zasebnom videu. "Bube, kante za smeće, aligatori, zmije, ništa od toga ne može se porediti s mirom koji osjećamo i spokojem i jednostavnom opuštenošću i nevjerovatnim životom."

Nije dugo trebalo gledaocima da se začude ovakvom načinu života - kuća usred močvare, potpuno izolovana vodom. "Ne mogu vjerovati da je ovo realno", napisao je jedan gledalac, ponavljajući osjećaje mnogih. "Moj muž se ponaša kao da je to vrsta procesa kroz koji mora proći kad ga zamolim da iznese smeće", našalila se druga.

"Moja kuća bi samo bila puna vreća za smeće", dodao je neko drugi. Keti je rekla da su ona i njen suprug kupili kuću nakon što su se njihovo dvoje odrasle djece odselili, prenosi "Večernji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije