Zanimljivost dana

Čudo u Johanesburgu - odvrnete česmu, poteče sredstvo za pranje prozora

Stanovnik Johanesburga ostao je šokiran kada je iz kuhinjske česme počela da teče plava voda te je podijelio fotografiju i snimak, koji su se od tada brzo proširili društvenim mrežama.

Očekuju sedam miliona za luster plaćen 250 funti (FOTO)

Rijedak Đakometijev luster kupljen je za 250 funti u Londonu, a sada bi mogao da dostigne cijenu od čak sedam miliona.

Rimcu trebaju bh. dokumenti: "Sad će reći 'evo ga, priprema se za bijeg'"

Uspješni preduzetnik rodom iz Livna i osnivač Rimac automobila Mate Rimac oglasio se na Facebooku gdje je objavio "screenshot" dopisivanja s jednim saradnikom koji ga je obavijestio da mora izvaditi bh. dokumente da bi kupio zemlju u BiH.

Najstariji miš na svijetu

Zvaničnici zoološkog vrta u San Dijegu rekli su da traže priznanje za Ginisovu knjigu rekorda za pacifičkog džepnog miša za kojeg se vjeruje da je najstariji na svijetu sa svojih 9 godina starosti.

Doktor se nije kupao pet godina, ima nekoliko zaključaka (VIDEO)

​Džejms Hamblin iznenadio je svijet kada je objavio da se nije tuširao pet godina.

U Egiptu pronađena možda najstarija mumija ikada

​Egiptolozi su u blizini glavnog grada Kaira otkrili faraonsku grobnicu u kojoj se nalazi možda najstarija i "najkompletnija" mumija otkrivena ikada, rekao je u četvrtak vođa tima za iskopavanje.

Pigmi zec je najmanja rasa zečeva na svijetu

Zec koga nazivaju Columbia Basin Pygmy Rabbit (Pigmi zec iz Kolumbijskog basena) je najmanja rasa zečeva na svijetu i vjervoatno najrijeđa rasa na svijetu. Porijeklom je samo iz jednog dijela oblasti Vašingtona.

Medijska predviđanja iz prošlog vijeka: 2023. godine neće postojati novine

Kada su naučnici i novinari 1923. godine predviđali kako bi život mogao izgledati za sto godina, leteće automobile su naravno očekivali i smatrali ih gotovo trivijalnim, dok su njihove prave vizije bili muškarci s loknama, četvoročasovni radni dan ljudi koji žive i po 300 godina i “radio-telefoni veličine ručnog sata” prenosi američki javni radio-servis NPR.

Zelena kometa koja nije viđena od doba neandertalaca: Pored Zemlje prolazi 1. februara (FOTO)

Kometa koja nije viđena otkako su neandertalci hodali Zemljom prije 50.000 godina, vraća se za nedjelju dana, ali astrofotografi su uspjeli da zavire u ledenu kuglu koja se pojavljuje jednom u generaciji.

Dječak sa tri godine postao član Mense

Naučio je da čita sam i to u drugoj godini. Sa nepune četiri godine postao je najmlađi član Mense u Velikoj Britaniji.

Snimljen radio signal udaljen devet milijardi svjetlosnih godina od Zemlje

Radio signal udaljen devet milijardi svjetlosnih godina od Zemlje snimljen je na dosad najkvalitetnijem snimku, saopštio je u petak Space.com.

Zašto lane ima pjege?

Postoji nešto posebno šarmantno u šarenom uzorku na leđima laneta, ali zašto ono ima pjege?

Misteriozno okruglo ostrvo okreće se oko svoje ose

El Ojo, poznato i kao Okruglo oko (Eye Island) ili Circular Island, jedinstveno je misteriozno plutajuće ostrvo koje se nalazi u delti rijeke Parana u sjeveroistočnoj Argentini (34°15'07.8″ S 58°49'47.4″ W).

Kako i koliko spavaju konji?

Navike spavanja konja umnogome se razlikuju od odmora koji upražnjava čovjek.

Baletan postao zvijezda nastupajući u kolicima

Mladi baletan koji nastupa u invalidskim kolicima nada se da će otvoriti vrata za druge plesače sa različitim vrstama invaliditeta.