Zanimljivost dana

Vlasnik upoznao psa s mačkom iz komšiluka, video je hit

Generacijama se vodi rasprava o tome jesu li psi ili mačke bolji kućni ljubimci, a mnogi vjeruju u mit da se psi i mačke ne mogu slagati.

Pet činjenica o mačjim šapicama koje morate znati

Nema mačkoljupca koji prosto nije oduševljen šapama svog ljubimca (okej, možda čak i malo opsjednut). Mačje šape su jedan od najslađih prizora, naročito kada su pufnaste ili imaju bijele "čarapice" - prosto im se ne može odoljeti.

Zbog čega se vjeruje da crne mačke donose nesreću

Jedno od najstarijih sujevjerja je da crna mačka donosi nesreću ako vam pređe put. Crne mačke postale su i jedan od modernih simbola za popularni praznik Noć vještica, zato što ih ljudi smatraju jezivim, ali sujevjerje koje ih vezuje za đavola i zlo vuče korijene još iz davnina.

Jeste li znali kako je nastala Rubikova kocka?

Rubikova kocka, poznata i kao magična ili mađarska kocka, mehanička je 3D kombinaciona slagalica koju je 1974. godine izumio mađarski profesor arhitekture Erne Rubik.

Čučnjevi za besplatnu vožnju gradskim prevozom

​Ako biste bez problema bili spremni na malo više fizičke aktivnosti prije ulaska u autobus, onda će vam se ideja o čučnjevima na stanici i te kako dopasti.

Najljepši tornjak na svijetu iz BiH, neobično ime dao mu prvi vlasnik

Na svjetskoj izložbi pasa, održanoj u češkom gradu Brnu prije nekoliko dana, tornjak Sevdah osvojio je prvo mjesto, čime je ponio titulu najljepšeg tornjaka na svijetu.

Pljačka u Italiji po scenariju iz serije "Lupin"

​Jedan muškarac rekao je policiji da je oponašao stil uglađenog lopova Asane Diopa iz francuske TV serije "Lupin" kada je pokušao da opljačka crkvu u gradu Monca.

Pas pokušao zaštititi vlasnicu od brisača na autu

Vlasnici pasa znaju koliko njihovi ljubimci mogu biti zaštitnički nastrojeni. Jedan pas svoju je ulogu čuvara shvatio veoma ozbiljno.

Pronađen toalet star 2.700 godina

Izraelski arheolozi u Jerusalimu su pronašli 2.700 godina stari toalet.

Evo u kojoj zemlji se godine broje drugačije

Ova metoda koristila se u obje Koreje - Sjevernoj i Južnoj, ali Južna Koreja je ukinula osamdesetih godina prošlog vijeka.

Tužio ženu nakon što se sapleo o njene cipele i polomio se

Muškarac iz Ohaja pokušao je da tuži svoju suprugu, jer je ostavila cipele na neprikladnom mjestu, zbog čega je zapeo za njih, pao i pretrpio nekoliko preloma.

Mlada isprljala vjenčanicu pa završila u auto-praonici

Blatnjavi četvorotočkaši uobičajeni su prizor u auto-praonicama. Mlade u zaprljanim vjenčanicama ne.

Ko su "Bondove djevojke"

Otkako je Ursula Andres izašla iz vode u jednoj od najčuvenijih scena u istoriji filma, "Bond djevojka" je postala jedan od najznačajnijih seks simbola na velikom platnu.

Oženio kuvalo za rižu pa se razveo nakon četiri dana

Čini se da je trend vjenčanja sa različitim predmetima sve popularniji, a među posljednjim primjerima je muškarac iz Indonezije koji je održavanjem bizarne ceremonije oženio kuvalo za rižu pa se razveo nakon četiri dana jer "nije mogao podnijeti pritisak".

Mačka ugledala zmiju u podrumu pa reakcijom iznenadila mnoge

Caitlyn Hartley na TikToku je objavila snimku svoje mačke Storm koja je u podrumu ugledala zmiju i mijaukanjem pokušala signalizirati što se događa.