Zanimljivost dana

Obuvanje čarapa, skakanje kao žaba: Ginis kruniše rekordere tokom korona

Jusein Bolt je 100 metara pretrčao za 9,58 sekundi, a Dr Vikas Saini nedavno obukao 10 čarapa za 9,23 sekunde i obojica nose istu titulu: svjetski rekorder.

Nesvakidašnji prizor: Borba dva aligatora na golf terenu

Jedan golfer snimio je aligatore kako se bore na golf terenu u Južnoj Karolini.

Kako preživjeti bliski susret sa medvjedom

​Porodičnu šetnju i izlet u Dolomitskim Alpima u Italiji prekinuo je iznenadan i neočekivan susret sa medvjedom.

Podržali medicinsku sestru: Slikaju se u donjem vešu ispod zaštitnog odijela

Medicinska sestra Nadežda Žukova, koja je slikana u kovid bolnici u Tuli samo u bikiniju ispod zaštitnog odijela i tako postala popularna širom svijeta, dobila je podršku mještana Samare.

Harli, pas terapeut u bolnici u Meksiku

Pas Harli u žutim čizmicama, sa naočarima i zaštitnim odelom, svako jutro odlazi u jednu bolnicu u Meksiku sa ulogom da umanji stres osoblju koji ij pacijente sa virusom korona.

Tokom pandemije rodila identične četvorke

U novembru prošle godine Dženi Mar i njen suprug Kris saznali su sretnu vijest. Sedam dana kasnije otkrili su da neće postati roditelji jedne, već četiri bebe.

Metro u Budimpešti zaustavila kolona patki na šinama

Linja 2 budimpeštanskog metroa zaustavljena je privremeno jer se na šinama kreću patke, saopštio je gradski prevoznik.

Tajna poruka na najstarijem zapisu Biblije: Misterija svitaka sa Mrtvog mora

Četiri fragmenta svitaka sa Mrtvog mora, poznatih i kao Kumranski rukopisi, za koje se ranije mislilo da su prazni, sadrže skrivenu poruku koja je tek sada otkrivena. Kumranski rukopisi najstariji su sačuvani zapis hebrejske Biblije, a nastali su oko 100. godine prije nove ere.

Izraelci napravili masku s kojom može da se jede

Izraelski izumitelji razvili su masku za lice koja se preko daljinskog upravljača otvara i omogućava da se jede, a da se maska ne skida, što bi moglo da učini posjete restoranima praktičnijim i manje rizičnim.

Plava pčela nije izumrla

Naučnici s Floride ponovno su uočili rijetku plavu pčelu koja je zadnji put viđena prije četiri godine i za koju se smatralo da je vjerovatno izumrla.

Impresivna "rijeka velikog kamenja" u Rusiji

Najinteresantniji prizor parka Taganai u južnom dijelu Uralskih planina, "rijeka velikog kamenja", sastoji se od hiljada velikih stijena koje sijeku put kroz gustu šumu borova.

Buđ u ušima dječaka zbog nošenja slušalica

Kineski mediji su pisali o bizarnom slučaju desetogodišnjaka koji je razvio crnu buđ u ušima zbog predugog nošenja slušalica u ušima. Neko bi pomislio da ljudsko tijelo ima načine da spriječi pojavljivanje buđi, čak i na tamnim, izolovanim mjestima poput slušnog kanala, ali ipak, u pogodnim uslovima gljivične infekcije se mogu razviti u ušima.

Mara ima 100 tetovaža na tijelu

Djevojka iz Njemačke počela je da tetovira prije desetak godina. Vježbala je malo i na sebi, i mic po mic, danas je jedna od najtraženijih tatu umjetnika u Evropi.

Ovako izgleda karantin u stanu od devet metara kvadratnih

Dok američke zvijezde kukaju kako im teško pada izolacija u superluksuznim vilama u kojima žive, Australijanka Kejt Džouns živi već tri godine u Parizu u stančiću od devet metara kvadratnih.

U Teksasu se pojavila neobična sićušna stvorenja

Na morskoj obali Ostrva Padre u nekoliko navrata otkrili su plave zmajeve tokom svojih putovanja, i mada to nisu leteća, vatrena stvorenja koja njihovo ime može sugerisati, još predstavljaju "rijetko otkriće", kažu iz parka.