Zanimljivost dana

Novo ostrvo u Pacifiku poslije erupcije vulkana

​PACIFIK - Novo ostrvo se, nakon erupcije podvodnog vulkana, pojavilo na površini jugozapadnog Tihog okeana, objavila je NASA.

Sami izrađuju grijalice od svijeća i tegli: "Ovo me spasilo"

​Mnoštvo korisnika društvenih mreža oduševljeno je otkrićem kako se zagrijati za malo novca, u doba krize s energentima i cijenama koja je preplavlja svijet.

Zidan pao s konja i sjajno se dočekao (VIDEO)

Legendarni francuski fudbaler, a danas trener bez angažmana - Zinedin Zidan, našao se u centru pažnje zbog videosnimka koji kruži društvenim mrežama, a na kojem je prikazano kako se na sjajan način snašao nakon što je pao s konja.

Detektivi za kućne ljubimce sve traženiji

Broj vlasnika kućnih ljubimaca u Kini se uvećao posljednjih godina, tako da u toj zemlji postoji sve veća potreba za ljudima koji su spremni da pričuvaju ljubimca ili da pronađu onog koji se izgubio.

Mačak ušao u trgovinu i ukrao kobasicu

Na TikToku je osvanuo video mačka koji ulazi u trgovinu vješto se šuljajući, a cilj mu je bio ukrasti kobasicu.

Znate li čemu služi rupa na otvaraču limenke?

Za limenke iz kakvih danas pijemo zaslužan je američki inženjer Ermal Frejs, koji je 1963. godine patentirao svoju ideju za otvaranje limenke, tzv. ostvaranje na povlačenje.

Pao Ginisov rekord, 67 pabova u 24 časa

Nejtan Krimp (22) preuzeo je Ginisov rekord za većinu pabova posjećenih u 24 sata (pojedinačno), a na kraju je posjetio 67 pabova u Brajtonu u Engleskoj u periodu od oko 17 sati.

Kriminalac ušao u policijsku stanicu da bi se prijavio za posao

​Jedan 40-godišnjak iz Južnoafričke Republike prozvan je "najglupljim kriminalcem Južne Afrike" jer je ušao u policijsku stanicu da bi tamo dobio posao policajca, iako je bio na listi za tražeih kriminalaca.

Koliko košta najskuplji parfem i od čega je napravljen

Cijene parfema mogu biti paprene. Ukoliko ste do sada bili iznenađeni onima koje se od kreću od po nekoliko stotina evra, koliko u prosjeku vrijedi kvalitetniji miris, sada se spremite za novi šok.

Aplikacija otkriva šta mijaukanje mačke zaista znači

Većina vlasnika ljubimaca potvrdiće da svakodnevno razgovaraju sa svojim čupavim prijateljima, a ako ste se ikada zapitali što vam mačka svojim mijaukanjem pokušava reći, postoji aplikacija koja bi vam mogla pomoći u tome.

Četiri tradicije u vezi sa vjenčanjem koje možete da preskočite

Kada zakažete taj svoj veliki dan, naći ćete se pred jednim vrlo nezahvalnim pitanjem "koje tradicije odabrati, a koje preskočiti prilikom vjenčanja?"

Vozač stao na pješački da propusti dijete, pa doživio neugodno iznenađenje

Društvenim mrežama kruži snimak vozača koji je stao na pješačkom prelazu kako bi propustio dijete s ruksakom, ali dijete se nije pomjerilo.

Medvjed upao na dječiji rođendan i pojeo sve kolačiće

Medvjed se iznenada pojavio na rođendan dvogodišnjaka u Konektikatu i snimljen je kako se gosti kolačima dok su ljudski gosti morali i zabavu prebaciti u kuću zbog straha.

Koliko najpopularniji TikTokeri zarađuju novca na ovoj društvenoj mreži

​TikTok je napravio novu generaciju digitalnih zvijezda, ali za mnoge kreatore na ovoj društvenoj mreži može biti zaista teško da naprave zaradu od svog sadržaja.

Mercedesom ušli na plesni podijum na svadbi

Dan vjenčanja za mnoge je jedan od najvažnijih trenutaka u životu. Zato postoji velika želja da ove trenutke učinimo posebnima.