Zanimljivost dana

Upozoravao vozače na radar, policija mora da isplati 50.000 dolara odštete

Policija američke države Delaver mora da isplati 50.000 dolara jednom Amerikancu koji je pokrenuo federalnu tužbu nakon što su policijski službenici ugrozili njegovo pravo da upozorava vozače na radar.

Spektakularna skijaška staza: Start u jednoj, cilj u drugoj državi (VIDEO)

Skijaški kup započinje u novembru, a premijeru u takmičenju imaće spust u Materhornu, na spektakularnoj stazi koja prolazi kroz dvije države.

Naplatili mu kaznu jer se "izgubio u Londonu"

Čovjek u svojim 80-im godinama koji se izgubio u Londonu tokom špica te je kažnjen kaznom ULEZ u iznosu od 800 funti. Rodžer Vots je bio na putu za Dorset iz ove kuće u Noriču kada ga je njegova satelitska navigacija uputila u prijestonicu London gdje je proveo sate pokušavajući da pobjegne iz Londona.

Platio dvojnika da polaže vozački ispit umjesto njega

Jedan belgijanac, muškarac iz Gane koji živi u Belgiji postao je toliko frustriran zbog stalnog pada teoretskog dijela vozačkog ispita da je platio dvojnika da polaže vozački (saobraćjani) ispit umjesto njega.

Otkrivena nepoznata Rafaelova slika iz 16. vijeka

Nova, dosad nepoznata slika italijanskog renesansnog slikara Rafaela Santija, koja prikazuje Marija Magdalenu, otkrivena je nedavno, saopštili su danas stručnjaci na međunarodnoj konferenciji u Pergoli, gradu u centralnoj italijanskoj provinciji Pezaro i Urbino.

Pronašli 20 zvečarki u garaži (VIDEO)

Hvatač zmijama je pozvan u kuću u Arizoni. Tamo je uklonio 20 zapadnih dijamantskih zvečarki iz garaže - uključujući i jednu koja je bila trudna.

Godinama uzgaja "sembersku bananu": Uložite pet, a dobijete 15

BIJELJINA - Osim povrća i žitarica, po kojima je Semberija nadaleko poznata, na ovom području sve češće i uspješnije proizvode se i druge poljoprivredne kulture.

Oženio sedam žena, među njima i dvije sestre: Neću ostati na ovome

Muškarac iz Ugande Salongo Nsikonene Habib Sezigu oženio je sedam žena, a među njima su i dvije sestre.

Pica sa kiselim krastavcima podijelila tviteraše

Internacionalni lanci picerija koji su 80-ih godina prošlog vijeka došli na japansko tržište morali su se prilagoditi jedinstvenim ukusima tamošnjih potrošača, ali i lokalizovati sastojke koje stavljaju na svoje proizvode.

Prasence palo s kamiona na auto-putu pa dočekalo spas (VIDEO)

Prasence koje je palo s kamiona na auto-putu u Ohaju spasila je policija i dobiće novi stalni smještaj.

Konj našao spas u tuđem bazenu (FOTO)

SJEVERNA KAROLINA - Vatrogasci u Sjevernoj Karolini priskočili su u pomoć 1.200 kilograma teškom konju koji se prepao tokom oluje i bacio se u bazen.

Na prodaju kuća u kojoj je sniman film "Noć vještica"

Kuća u kojoj je snimana kultna franšiza "Noć vještica" prodaje se za 1,8 miliona dolara.

Špijun na četiri točka: Vaš auto zna i kada ste vodili ljubav

Moderni automobili koriste različite alate za prikupljanje podataka, uključujući mikrofone, kamere i telefone koje vozači povezuju sa svojim automobilima. Proizvođači takođe prikupljaju podatke preko svojih aplikacija i veb odredišta. Oni mogu da prodaju ili dijele te podatke sa trećim stranama.

Pokušao preći Atlantik u "točku za hrčke"

TALAHASI - Reza Baluči sa Floride uhapšen je nakon što je pokušao da "skokne" u London preko Atlantskog okeana u plovilu domaće izrade nalik točku za hrčke.

Ovo je najskuplji sir na svijetu

Jedan sir iz Španije postao je najskuplji sir na svetu! U pitanju je “Cabrales” sir odnosno kabralski sir. Jedan španski restoran je nedavno platio ogromnu cifru od gotovo…. 30.000 evra (32.800 dolara) za komad ručno rađenog sira od 2,2 kg, čime je postavio novi svjetski rekord za najskuplji komad sira.