Zanimljivosti

Fudbalski stadion od drveta

Fudbalski stadion od drveta
Fudbalski stadion od drveta

Engleski petoligaš planira izgradnju fudbalskog stadiona od drveta čime bi klub „Forest grin rovers“ dobio titlulu najprirodnijeg na svijetu. To bi bio prvi objekat u svijetu potpuno napravljen od drveta!

U klubu „Forest grin rovers“ smatraju da je ideja u skladu sa imenom kluba i da je drvo materijal budućnosti. Stadion bi bio kapaciteta 5.000 mjesta s brojnim ekološkim karakteristikama.

Partner kluba je kompanija „Ekotriciti“ koja je snabdjevač čistom energijom već sedam godina. Trenutno je klub u petoj engleskoj ligi, a cilj je da postane član druge divizije.

„Našli smo savršenu lokaciju za stadion koji će imati izuzetan ekološki dizajn i infrastrukturu. Biće prirodan i po svom imenu i po karakteristikama“, otkriva Vins.

Za sedam mjeseci konkursa podnijeto je više od 50 idejnih rešenja vodećih svjetskih arhitekata. Pobjednik je arhitektonski studio nedavno preminule arhitektice, Zahe Hadid. Iako lično nije bila uključena u projekat, njena arhitektonska filozofija i jezik dizajna imaju udjela u pobjedničkom rješenju, tvrde njeni saradnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije