Zanimljivosti

Pojeo 2,3 kilograma šećera, ali nije mogao da se ubije

Pojeo 2,3 kilograma šećera, ali nije mogao da se ubije
Pojeo 2,3 kilograma šećera, ali nije mogao da se ubije

Ljekari u Leskovcu morali su da spasavaju tridesetogodišnjeg muškarca, koji je za jedno popodne pojeo 20 čokolada, kantu eurokrema i popio šest litara "kola-kole".

Pacijent je upao u hiperglikemiju (povećana količina šećera u krvi), a ljekari su ga spasavali kako ne bi upao u komu.

Ovaj neobičan slučaj dogodio se prošlog vikenda, a ljekari nisu mogli da potvrde već su samo izrazili sumnju da je mladić ovim neobičnim činom pokušao da izvrši samoubistvo. Poslje detaljnije potrage, u bolnici su došli do zaključka da je riječ o stranom državljaninu, a da ga je na pregled doveo Leskovčanin čije ime nije upisano.

- Mladić nam je kasnije rekao da voli da jede slatkiše, što se po njegovom izgledu nije moglo zaključiti - pričaju leskovački ljekari za "Blic".

Direktor Opšte Bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević kaže da je nepoznanica da li je mladić pokušao na taj način da se ubije:

- Izvjesno je da se od povišenog šećera u krvi ne umire baš tako lako, a najgore što je moglo da se dogodi jeste da padne u komu. Ovakav slučaj dosad nismo imali, pokušavali su da se ubijaju tako što popiju esenciju ili gutanjem veće doze lijekova za smirenje.

Nutricionista dr Branka Mirković objašnjava da je nemoguće da neko nesvjesno pojede toliko slatkiša.

- Toliko slatkiša opterećuje pankreas, a problem je i za jetru, koja ne može da preradi sve to. Zbog tolike koncentracije šećera u krvi osoba upada u hiperglikemiju, vrlo brzo i u komu, kada može da dođe i do smrti - kaže ona i dodaje da tolika količina šećera djeluje omamljujuće, kao kada se popije dosta alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije