Zanimljivosti

Vjeruju da mogu da žive od gledanja u Sunce

Vjeruju da mogu da žive od gledanja u Sunce
Vjeruju da mogu da žive od gledanja u Sunce

Gledanje u Sunce je jedan od bizarnih trendova koji je posljednjih godina prisutan u svijetu, ali sada je u potpunosti osvojio stanovnice Hong Konga, koje su uvjerene da na ovaj način mogu uspješno smršaviti.

One su zapravo sigurne da polusatno gledanje u Sunce magično topi sve suvišne kilograme, piše NY Post.

Ova neobična terapija navodno je nastala u Evropi, a bazira se na tumačenju da gledanjem u sunce organizam dobija sasvim dovoljno solarne energije koja može zamijeniti kalorije koje, inače, dobijamo iz hrane. Upravo zato mnoge od ovih žena misle da sa novom energijom uopšte ne moraju jesti.

Prije nešto više od mjesec dana žene su se masovno počele pojavljivati na jednoj lokalnoj plaži, što je izazvalo čuđenje mještana. Uglavnom su se pojavljivale u vrijeme izlaska i zalaska Sunca. Jedan od mještana kaže da su sve žene potpuno obučene, sve su dobi između 20 i 30 godina.

On dodaje da prvo kad dođu na plažu, izuju cipele, stave zaštitne naočare i počnu gledati u Sunce. Nekima od njih je očigledno neprijatno, pa lice prkerivaju nekim vrstama maske.

Inače, mediji iz Hong Konga su otkrili da su ove žene pripadnice jedne vjerske grupe, koje gledanjem u Sunce ne žele samo izgubiti na težini, već poboljšati opšte stanje organizma;

"Mi smo došle da vježbamo gledanje u Sunce jer vjerujem da mi ta energija može zamijeniti hranu. Neke od naših koleginica koje su završile terapiju jedu daleko manje, a neke ne jedu uopšte", kaže jedna od žena koja praktikuje ovaj bizarni trend.

Ova njihova terapija je u suštoj suprotnosti sa svim ljekarskim savjetima koji govore da se ne smije dugo gledati direktno u Sunce. Međutim, ove žene tvrde da su se zaštitile od negativnih zraka posebnim naočarima.

Doktori smatraju da ove žene nisu u pravu, s obzirom na suptropski položaj Hong Konga i odbijanje Sunčevih zraka o površinu mora. Mnogi slični slučajevi dokazuju ove tvrdnje doktora, posebno ako se prisjetimo slučaja Ane Gut, žene iz Švajcarske koja je umrla od gladi jer je vjerovala da može da živi od Sunčeve energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije