Gadgets

Apple će sljedeće sedmice predstaviti novi iPad?

Apple će sljedeće sedmice predstaviti novi iPad?
Apple će sljedeće sedmice predstaviti novi iPad?

Stranica Mac Rumors se ovih dana pozvala na "pouzdan izvor" i najavila da bi Apple već sljedeće nedjelje mogao da predstavi novi uređaj iz iPad linije.

Osveženja bi stigla u pravi čas, s obzirom na ranije informacije da u Apple-u nisu zadovoljni padom prodaje tableta iz kvartala u kvartal.

Analitičari već neko vreijme govore o zamjeni 9,7-inčnog iPada i 12,9-inčnog iPada Pro novim verzijama. Da li će Apple uopšte održati poseban događaj za predstavljanje ili će najave stići u vidu saopštenja za javnost veliko je pitanje. To očigledno zavisi od toga koliko će modela kompanija iz Kupertina uopšte otkriti.

Apple prema nekim informacijama zaista planira događaj, i to između 20. i 24. marta, ali pozivnice još nisu stigle u medijskim krugovima.

Pored svega, japanski blog Mac Otakara navodi da valja očekivati 7,9-inčni model koji će zamijeniti sad već zastarjeli iPad Mini 4, iako analitičari Ming-Ći Kuo (KGI Securities) i Blejn Kurtis (Barclays) ne pominju takav model. Mek Otakara navodi da će 7,9-inčni iPad Pro koristiti Smart Connector, a stići će još i s 12-megapikselnom iSight kamericom i True Tone flešom i ekranom poput većih modela. Veća izdanja iPad Pro linije, dijagonale 10,5" i 12,9" pokretaće Apple A10X čip, dok će manje verzije koristiti A9X.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije