Gadgets

Fotografije na Instagramu nisu baš zaštićene

Fotografije na Instagramu nisu baš zaštićene
Fotografije na Instagramu nisu baš zaštićene

Na profilima na raznim društvenim mrežama postoji opcija "zaključano", odnosno mogućnost da ne dozvolite baš svakome da "njuška" po vašim fotografijama i ostalim sadržajima.

Takva opcija postoji i na Instagramu. Ali, ako ste mislili da ste uspeli da sačuvate privatnost, prevarili ste se.

Ako je Instagram profil podešen na "private", ali ste neku fotografiju objavili sa ostalima na drugim društvenim mrežama, onda te fotke na Instagramu postaju javne ili vidljive. One mogu da se šeruju kopiranjem URL-a.

To potvrđuju iz iz Instagrama, kompanije koja je u vlasništvu Facebook-a koja ima više od 300 miliona korisnika i poručuju da pokušavaju da isprave ovaj problem.

"Ako šerujete odnosno objavite određeni kontent sa svog Instagram profila, taj link ostaje javan, ali vam profil i dalje ostaje privatan", kažu u Instagramu.

U kompaniji još kažu da su uspjeli da zaštite sadržaj korisnika u slučaju ako neko svoj profil prebacuje iz javnog u privatni status.

"Apdejtovali smo neke stvari i ako ste promijenili profil na Instagramu iz javnog u privatni, linkovi koji nisu šerovani na drugim društvenim mrežama ostaju vidljivi samo onima kojima vi želite da ih pokažete, dakle onima kojima ste dozvolili da vas prate", kažu u Instagramu prenosi Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije