Gadgets

Microsoftov pametni telefon koštaće 110 evra

Microsoftov pametni telefon koštaće 110 evra
Microsoftov pametni telefon koštaće 110 evra

Američki softverski div Microsoft objavio je da će ovog mjeseca lansirati Lumia 535 pametne telefone po prihvatljivim cijenama na svojim ključnim tržištima, i to bez brenda Nokia, samo nekoliko mjeseci nakon što je kupio tu finsku kompaniju.

Opremljene najnovijom verzijom Windows Phone 8.1 operativnim sistemom, Lumia 535 i Lumia 535 dual SIM imaće cijenu od otprilike 110 evra prije poreza, navodi se u Microsoftovom saopštenju. Taj telefon imaće na prednjoj strani širokougaonu kameru od 5 megapiksela i 5-inčni qHD monitor.

Pametni telefoni koji rade na Microsoftovom Windows softveru, uglavnom Lumie, u drugom tromjesečju ove godine na globalnom tržištu ostvarivale su svega 2,7 odsto djela. Samo godinu dana ranije držali su 3,8 odsto djela, podaci su kompanije za istraživanje Strategy Analitics.

Microsoft je u aprilu dovršio kupovinu Nokije za 7,2 milijarde dolara. Nokia nastavlja poslovati kao samostalna tehnološka kompanija s tri glavna poslovna smjera. Riječ je o mrežnoj infrastrukturi, razvoju navigacionih i drugih mapa, razvoju tehnologije i patenata koje će prodavati kao takve ili putem licenci, prenosi Fokus.

Iz Microsofta su tada bili objavili kako planiraju licencirati brend Nokia za jeftinije tipove mobilnih telefona na period od 10 godina, a koristiti njeno ime na pametnim telefonima tek neko ograničeno vrijeme, ne navodeći koliko bi to moglo biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije