Gadgets

"Olympus" predstavio objektiv za pametne telefone

"Olympus" predstavio objektiv za pametne telefone
"Olympus" predstavio objektiv za pametne telefone

Pri kupovini telefona, veliki broj ljudi pažnju obraća na kameru koju uređaj nudi (kvalitet slika, reprodukciju boja, autofokus, OIS i drugo).

U najvećem broju slučajeva, smartfoni iz gornjeg segmenta nemaju problema sa kreiranjem kvalitetnih fotografija. Doduše, "Sony" je pokušao da ode korak dalje sa predstavljanjem svoje QX serije dodataka u obliku kamera objektiva za telefone. Sada se u ovu priču uključio i "Olympus" sa svojom ponudom sličnih uređaja, pod nazivom Olympus Air A01, donosi Benchmark.rs.

Olympus Air funkcioniše slično kao Sony QX1, koji je više baza za objektive kao što su DSLR-ovi. "Olympusovo" rješenje je 16MP Micro Four Thirds kamera mount, koji može da prihvati objektive istog formata.

Tu je i prateća aplikacija, sa korisničkim interfejsom, koji simulira mod fizičke kamere, kao i još jedan interfejs koji korisnicima nudi brojne ART filtere.

Trenutno je Olympus Air najavljen samo za Japan, po cijeni od oko 289 dolara, a biće lansiran 3. marta. Paket objektiva, sa cijenom od 425 dolara, nudi 14-42mm f/3.5-5.6 objektive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije