Gadgets

Otkriven najveći problem koji imaju Samsungovi telefoni

Otkriven najveći problem koji imaju Samsungovi telefoni
Otkriven najveći problem koji imaju Samsungovi telefoni

Zarada mobilne divizije predstavlja 39 odsto operativnog profita kompanije u prvih 9 mjeseci ove godine.

Ako to uporedimo sa 68 odsto operativnog profita tokom 2013. godine, jasno je da će Samsung u 2016. dobiti najmanji profit od svojih mobilnih telefona još od 2010.

Kompanijin premijum smartfoni kao što su Galaxy S6 edge, Galaxy S6 i Note 5 su možda popularni, ali su najveću zaradu donijeli jeftiniji uređaji kao što je Galaxy J serija.

Bivši radnici i direktori Samsunga smatraju da je problem u tome što kompanija više brine o kratkoročnoj prodaji hardvera umjesto da se dugoročno bavi korisnicima tako što će im ponuditi jedinstvenu softversku platformu.

Analitičari smatraju da bez postojanja ove jedinstvene softverske platforme, ne postoji ništa što bi spriječilo korisnike da se odlučuju za jeftinije smartfone.

Jedan od nekadašnjih zaposlenih u Samsungu tvrdi da kompaniju softver ne interesuje previše i da ga uglavnom koristi kao marketinški alat.

„Direktori jednostavno ne shvataju softver. Razumiju se u hardver, zapravo, hardver razumiju bolje nego bilo ko drugi. Ali softver je za njih nešto potpuno nebitno“, izjavio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije