Gadgets

Panika u Appleu zbog problema sa iPhoneom 8?

Panika u Appleu zbog problema sa iPhoneom 8?
Foto: Ilustracija | Panika u Appleu zbog problema sa iPhoneom 8?

Iako o nadolazećem novom modelu Applea telefona koji mediji nazivaju iPhone 8 još nema nikakvih službenih informacija, brojni analitičari uvjereni su kako bi ovaj uređaj, zajedno s nadograđenim modelima sedmica, mogao oboriti sve prodajne rekorde u posljednjem ovogodišnjem kvartalu.

Prema posljednjim informacijama "izvora koji su upoznati sa situacijom u kompaniji", čini se kako se ipak u Appleu, u odjelu zaduženom za razvoj iPhonea, osjeća panika.

Naime, glasine kažu da sve opcije iPhonea 8 neće biti finalizirane na vrijeme, zbog čega bi predstavljanje, odnosno početak prodaje uređaja mogao kasniti ili bi njegova prodaja počela bez nekih od opcija. Problem se nalazi u bežičnom punjenju i 3D-senzorima za prepoznavanje lica putem kojih će korisnici otključavati telefone, što su neki od najvećih noviteta koje će Apple predstaviti na ovom uređaju. Ono što će ipak utješiti sve u Appleu, odnosno ljubitelje ove kompanije koji se što prije žele dokopati novog modela, jest da ovi problemi nisu hardverski već softverski. Zato postoji mogućnost da se na početku iPhone 8 prodaje bez mogućnosti korištenja tih opcija te bi se one aktivirale naknadno, kada budu usavršene, s novom verzijom operativnog sistema.

I tokom proteklih nekoliko mjeseci mrežom su kružile glasine kako bi Apple mogao odgoditi početak prodaje iPhonea 8 odnosno da bi ga mogao predstaviti u septembru zajedno s modelima 7S i 7S Plus, ali njegova prodaja mogla bi početi u oktobru ili čak novembru. Iz Applea, naravno, ne odgovaraju, ali bi vrlo brzo trebali saznati sve informacije o ovim uređajima, uključujući i početak prodaje i cijenu (koja bi za iPhone 8 navodno trebala iznositi oko 1.000 dolara) jer je ostalo još samo oko mjesec i po do konferencije na kojoj će Cook predstaviti nove modele telefona.

(dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije