Gadgets

Poznati najbrži Apple iOS uređaji: Da li koristite neki od njih?

Poznati najbrži Apple iOS uređaji: Da li koristite neki od njih?
Foto: Twitter / Printscreen | Poznati najbrži Apple iOS uređaji: Da li koristite neki od njih?

​Apple linija proizvoda nastavlja da evoluira, a sa svakom generacijom postavlja se pitanje: Koji uređaji su superiorni u sirovim performansama?

Iako se najnovija iPhone 15 serija nameće kao prvobitni, očigledan odgovor, zapravo je iPad Pro linija ta koja trenutno drži prve pozicije po performansama, a to pokazuju AnTuTu benčmark rezultati iz marta, a prenosi "GizChina".

Ovakva promjena situacije u performansama je najviše zahvaljujući tome što Apple strateški koristi svoje čipove. Tako iPhone 15 i 15 Pro koriste različite procesore, što kod korisnika četso stvara nezadovoljstvo zbog razlike u performansama.

Titula najbržeg Apple iOS uređaja iz marta 2024. godine pripada 12,9-inčnom iPad Pro 6 modelu. Ovaj tablet je na AnTuTu benčmarku ostvario impresivnih 2.154.189 poena. Ovaj moćni uređaj koristi najnoviji Apple M2 čip.

Odmah iza njega je 11-inčni iPad Pro 4, koji je takođe opremljen M2 čipom i na benčmarku je ostvario rezultat od 1.956.845 poena.

Dominacija iPad Pro serije se nastavlja i na trećem i četvrtom mjestu, gdje su 11-inčni iPad Pro 3 (pokreće ga M1 čip) i 12,9-inčni iPad Pro 5 (sa M1 čipom i više memorije). Top 5 listu zatvara iPad Air 5, sa M1 čipom.

Iako se ne nalaze među prvih pet, premijum iPhone 15 Pro i 15 Pro Max modele ne bi trebalo zanemariti. Pokreće ih moćni A17 Pro čipset, a dva telefona se nalaze na šestom i sedmom mjestu AnTuTu benčmarka.

Sljedeća dva modela su iz starije generacije: iPhone 14 Pro i 14 Pro Max, a Top 10 listu kompletira iPhone 15 Plus. Sva tri telefona koriste A16 Bionic čip, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije