Gadgets

Samsung predstavlja prvi "rastegljivi" ekran

Samsung predstavlja prvi "rastegljivi" ekran
Samsung predstavlja prvi "rastegljivi" ekran

Pojava savitljivih telefona je jedan korak bliža realizaciji. Prema izvještajima južnokorejskih medija, Samsung će uskoro predstaviti prvi "rastegljivi" (stretchable) ekran na svijetu.

U pitanju je 9,1-inčni (23 cm) ekran koji će moći da koristiti u prenosivim uređajima, savitljivim telefonima, kao i u automobilima. 

"Dok aktuelni fleksibilni OLED ekrani mogu da se saviju samo na jednu stranu, rastegljivi OLED ekrani će moći da se transformišu, odnosno da se savijaju na obje strane, da se krive, sklope ili urolaju", poručuju iz Samsunga. 

Ekran je, međutim, u početnoj fazi razvoja, pa još uvijek nije poznato kada će se naći u prodaji niti kada ćemo moći da vidimo prvi rastegljivi telefon. 

Ovaj inovativni proizvod bi trebalo da bude predstavljen tokom nedjelje na sajmu elektronike Society for Information Display 2017 u Los Anđelesu. 

Analitičari vjeruju da bi savitljivi ekrani mogli da doprinesu rastu tržišta mobilinih uređaja sa prošlogodišnjih 3,7 milijardi, na 15,6 milijardi dolara u 2022. godini.

(Mashable.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije