Gadgets

Stigao Pepsi smartphone

Stigao Pepsi smartphone
Stigao Pepsi smartphone

Sjećate se one najave za Pepsi mobilni?

Koliko god neobično zvučalo, ovo se ostvarilo i na kineskom tržištu predstavljen je Pepsi Phone P1. Smartphone dolazi u metalnom unibody kućištu, ima veliki 5,5″ 1080p ekran, a pokreće ga osmojezgreni MediaTekov čipset.

Tu je i 2 GB radne memorije, proširivih 16 GB memorije za skladištenje, mogućnost spajanja na brze LTE data mreže, čitač otiska prsta, kamere s 13/5 megapiksela i velika baterija kapaciteta 3000 mAh. Naravno, radi se o Android uređaju, u verziji 5.1 Lollipop.

Dakle, solidan hardver, ali šta zapravo dobijamo od Pepsija? Samo logo na zadnjoj strani uređaja i pozadinsku sliku u bojama kompanije. Čini se da je i to dovoljno kako bi ovaj “kinez” postao “Pepsi smartphone”, što je prilično neobičan i do sad neviđen oblik promovisanja osnovnog proizvoda u ovom slučaju napitka. Naravno, sva proizvodnja se odvija u Kini, a Pepsi je ponudio svoj branding na korišćenje.

Cijena uređaja iznosi oko 100 dolara, što i nije puno za gore opisani hardver, ali sumnjamo da će uređaj biti dostupan u našim krajevima.

(NN/itvesti.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije