Gadgets

Windows 10 Lumia pametni telefoni stižu u BiH

Windows 10 Lumia pametni telefoni stižu u BiH
Windows 10 Lumia pametni telefoni stižu u BiH

Kompanija Microsoft BiH u saradnji s kompanijom Mobis electronic, ovlaštenim distributerom mobilnih uređaja Microsoft Lumia, danas je u Sarajevu predstavila pametne telefone Lumia 950 i Lumia 950 XL.

U pitanju su modeli Windows 10 mobilnih uređaja koji će se uskoro naći u prodaji širom Bosne i Hercegovine.

„Zasigurno će korisnici pametnih telefona u Bosni i Hercegovini biti oduševljeni modelima Lumia 950 i Lumia 950 XL. Oni predstavljaju premium uređaje kompanije Microsoft, a prvi su telefoni na svijetu koji donose opciju Continuum pomoću koje uređaji rade poput računara i mogu se povezati na bilo koji ekran“, istakao je Omar Krivošija, direktor kompanije Microsoft Bosna i Hercegovina.

Microsoft Lumia 950 i Lumia 950 XL posjeduju vrhunske performanse poput brzog punjenja baterije ali i fantastičan kvalitet fotografije, i to u svim vremenskim uslovima. Tu je i Windows Hello Beta koja omogućava otključavanje uređaja prepoznavanjem zjenice oka, i to u potpunom mraku, ali i kroz “Jedan uređaj može biti i mobilni telefon i računar s Windows 10 aplikacijama, što je zaista impresivno.

Windows 10 Lumia mobilni uređaji definitivno će ispuniti očekivanja korisnika u Bosni i Hercegovini ”, rekao je Ivan Šego, direktor kompanije Mobis electronic.

Predstavljanje novih, pametnih telefona proteklo je u ugodnoj atmosferi, uz prisustvo mnogobrojnih predstavnika medija ali i drugih gostiju koji nisu krili svoje oduševljenje modelima Windows 10 mobilnih uređaja. Za prisutne zvanice organizirano je i nagradno izvlačenje, a najsretniji među njima postao je ponosni vlasnik uređaja Lumia 950.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije