Hardware

Nvidia priprema jeftinu GeForce GT 930 grafičku karticu

Nvidia priprema jeftinu GeForce GT 930 grafičku karticu
Nvidia priprema jeftinu GeForce GT 930 grafičku karticu

Prema trenutnim glasinama iduće godine Nvidia će predstaviti GeForce GT 930 grafičku karticu

Kako sam izvor informacije navodi kartica nije namijenjena okorjelim gejmerima, već korisnicima kojima je potrebna nešto jača grafika nego što je slučaj s AMD-ovim i Intelovim integrisanim karticama.

Glasine oko ove kartice i ne bi bile toliko čudne same po sebi da iste još ne navode kako će Nvidia predstaviti tri različita GT 930 modela od kojih će svaki od njih imati drugačiji GPU. Ako se glasine obistine tada tokom prvog kvartala 2016. godine možemo očekivati predstavljanje GeForce GT 930 kartice koja će se zavisno o modelu temeljiti na Maxwell (GM108), Kepler (GK208) i Fermi (GF108) arhitekturi.

Kao što je vidljivo iz priložene tablice Maxwell i Kepler verzije imaće po 384 CUDA jezgri i do 4 GB VRAM memorije, a Fermi verzija 96 CUDA jezgara i do 2 GB VRAM memorije. Budući da su kartice namijenjene ugradnji u jeftinije kancelarijske i kućne konfiguracije i cijene će biti nešto niže.

Prema internet stranici wccftech cijena GeForce GT 930 modela s Maxwellom iznosiće 90 američkih dolara, dok će za modele opremljene Kepler i Fermi GPU-om biti potrebno izdvojiti oko 80, odnosno 60 američkih dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije