Hardware

"Tošiba" u mini Radius od 12,5 inča ugradila Ultra HD ekran

"Tošiba" u mini Radius od 12,5 inča ugradila Ultra HD ekran
"Tošiba" u mini Radius od 12,5 inča ugradila Ultra HD ekran

BERLIN – Kompanija “Tošiba” je predstavila jedan od atraktivnijih uređaja na ovogodišnjem sajmu IFA u Berlinu, a radi se o kako oni kažu 'prvom 12,5-inčnom Ultra HD konvertibilnom prenosniku na svijetu'.

Satellite Radius 12 stiže krajem godine, a osim s ekranom ogromne 4K (3840x2160) rezolucije, biće dostupan i u nešto uobičajenijoj Full HD (1920x1080) rezoluciji.

Oba ekrana su IPS tehnologije, zaštićena Gorilla Glassom i osjetljiva na dodir. Kao i ostatak istoimene linije obrtnih prenosnika, Radius se može koristiti na pet različitih načina.

Korisnici će moći da biraju najnovije Intelove procesore 6. generacije (do i7), a opcija su SSD disk do 500 GB i 8 GB RAM-a.

Što se povezivosti tiče, “Tošiba” je odlučila da ugradi i jedan USB-C konektor. Ali, za razliku od Apple-a, ovde se nalaze još dva klasična USB-a i HDMI izlaz.

Kako će prenosnik stizati sa operativnim sistemom Windows 10, iz Tošibe naglašavaju da će moći da iskoristite i određene prednosti Microsoft-ovog sistema poput Windows Hello aplikacije za prijavu u sistem prepoznavanjem lica.

Radius će dobiti i poseban taster putem kojeg će moći da se aktivira virtuelna pomoćnica Cortana.

Inače, masa Radiusa je tek 1,32 kilograma, a ugrađena baterija bi trebalo da obezbedi do 8 sati rada.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije