Hardware

U aprilu se ukida podrška za Vistu

U aprilu se ukida podrška za Vistu
U aprilu se ukida podrška za Vistu

Windows Vista je možda i najviše kritikovan operativni sistem koji je razvio Microsoft, a može se reći da su ga korisnici veoma brzo napustili i on se danas nalazi instaliran na veoma malom broju računara. Međutim, kako se radilo o potpuno novoj iteraciji operativnog sistema, Microsoft je dugo podržavao Vistu ali je sad i to vrijeme isteklo.

Microsoft je sada potvrdio da se podrška za Windows Vistu ukida sljedećeg mjeseca, a čak su potvrdili i tačan datum za penzionisanje ovog operativnog sistema - to je 11. april.  Kompanija je poručila da je deceniju obezbjeđivala podršku za Vistu, ali da je sad vrijeme da se Microsoft i njegovi softverski i hardverski partneri okrenu ka ulaganju resursa u nove tehnologije "kako bi mogli nastaviti da isporučuju sjajne stvari".

Naravno, ovo znači da Vista više neće dobijati bilo kakve bezbjednosne ispravke i poboljšanja, pa samim tim platforma neće biti zaštićena od virusa i najnovijih malware-a. Ovde svakako treba dodati da ni Internet Explorer 9 pregledač nije podržan.

(NN, benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije