Internet

Android O donosi rješenje najvećeg Android problema

Android O donosi rješenje najvećeg Android problema
Android O donosi rješenje najvećeg Android problema

Ažuriranja Android verzija su nevjerovatno spora za svaki uređaj koji nije Nexus ili Pixel. Ovo je realnost od samog početka postojanja operativnog sistema, a do sada ništa nije uspjelo da promijeni situaciju.

Google ipak misli da može da pomogne, inkorporišući modularnu bazu u svoj operativni sistem, počevši od Android O verzije koja stiže kasnije ove godine.

Postoji nekoliko koraka koji se zahtjevaju od ne-Google uređaja kako bi dobili nadogradnju. Android će dobiti “Vendor Interface” (VI), zahvaljujući novom razvojnom naporu koji se naziva Project Treble. Najprostije rečeno, VI ima za cilj da odvoji implementaciju vendora (Vendor Implementation) iz frameworka Androida.

 Čitav postupak jeste malo komplikovaniji, ali može da se kaže da je ranije trebala da se preradi svaka Android OS framework nadogradnja, dok od ovog trenutka to više nije slučaj.

Postupak zaista ima potencijal da ubrza nadogradnje za krajnje korisnike, ali vjerovatno ne mnogo. Puno proizvođača telefona ima tendenciju da dodaje sopstvene funkcije i interfejs, a nekima od njih će biti potrebno apdejtovanje što usporava objavu nadogradnji.

(NN/balkanandroid.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije