Internet

Digitalizacija u BiH ulazi na velika vrata

Digitalizacija u BiH ulazi na velika vrata
Digitalizacija u BiH ulazi na velika vrata

BANJALUKA - Druga "Tech Hosted by Lanaco" konferencija otvorena je danas u novom Tehnološkom centru kompanije "Lanaco", gdje su predstavljeni pojmovi i značaj "Digitalne transformacije", što je i tema ovogodišnje trodnevne konferencije.

Na konferenciji će biti predstavljena najbolja rješenja, procjene i pametni potezi na globalnom tržištu IT industrije. Prvi dan je bio rezervisan za studente, pod nazivom "Studentski dan", posvećen njihovim interesovanjima za IT svijet, te je upriličeno i nekoliko prezentacija. Tom prilikom je potpisan i memorandum o razumijevanju između kompanija "Lanaco" i "Microsoft", koji definiše zajedničke aktivnosti u segmentu digitalne transformacije u BiH.

Biljana Vojvodić, pomoćnik ministra nauke i tehnologije RS, rekla je da je IT sektor definitivno naša šansa i da je to prepoznato u RS.

"Ako ne možemo da budemo konkurentni u nekim visokoprofitabilnim oblastima kao što su automobilska i farmaceutska industrija, onda definitivno možemo da budemo konkurentni u IT sektoru", rekla je ona.

Dragan Ninić, menadžer za razvoj poslovanja kompanije "Lanaco", kazao je da je cilj da konferencija prati aktuelnosti tema i sadržaja na globalnoj IKT mapi, te da bude debatni klub između korisnika i globalnih IT kompanija, s ciljem kvalitetnog prenosa znanja i vještina na zajednicu BiH. Marko Filipović, regionalni direktor "Microsoft servisa", istakao je da je "Lanaco" jedan od najvećih "Microsoftovih" partnera u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije