Internet

DuckDuckGo dobija sinhronizaciju sa više uređaja

DuckDuckGo dobija sinhronizaciju sa više uređaja
Foto: Screenshot | DuckDuckGo dobija sinhronizaciju sa više uređaja

Nije tajna da korišćenje interneta obično znači predaju većine vaših ličnih podataka – svjesno ili ne.

DuckDuckGo se naplaćuje kao alternativa ovome, štiteći privatnost svojih korisnika, a sada korisnicima pruža lakši način da pristupe svojim informacijama sa više mjesta.

Pregledač je najavio novu funkciju sinhronizacije i rezervne kopije koja dieli obilježivače, podešavanja zaštite e-maila i lozinke na svim uređajima.

U osnovi, korisnici DuckDuckGo-a koji ga odaberu zbog nedostatka dijeljenja podataka i dalje mogu dobiti prednosti korišćenja istog pretraživača na više uređaja bez da se pitaju ko dobija pristup njihovim pretragama.

Cijeli proces je šifrovan od kraja do kraja, pri čemu DuckDuckGo nikada ne dobija nikakve informacije jer se ključ za dešifrovanje čuva na uređajima pojedinca.

Ažuriranje znači da pojedinci mogu da dijele informacije, na primjer, iz svog DuckDuckGo pretraživača na svom PC-u ili Mac-u sa svojim Androidom ili iPhone-om i obrnuto. Mobilni telefoni i tableti mogu da se povežu pomoću QR koda, dok računari zahtijevaju od korisnika da unesu kod. Nema potrebe da se prijavite, ali korisnici će željeti da preuzmu PDF za oporavak. Omogućava ljudima da pristupe sinhronizovanim podacima ako se uređaj pokvari, uključujući zaštitu e-maila, koja uklanja skrivene tragače i kreira jedinstvene i privatne adrese e-maila, prenosi PC Press.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije