Internet

Facebook utrostručio profit

Facebook utrostručio profit
Facebook utrostručio profit

LOS ANĐELES - Neto profit društvene mreže Fejsbuk (Facebook) povećan je u prvom kvartalu 2014. godine gotovo tri puta u odnosu na isti period prošle godine i dostigao je 642 miliona dolara.

Kompanija je saopštila da su u tom periodu prihodi povećani 72 odsto, na 2,5 milijardi dolara, u odnosu na 1,46 milijardi dolara, godinu dana ranije.

Najveći dio tromjesečnih prihoda (91 odsto) ostvareni su od reklama, koje su u odnosu na prvo tromjesečje 2012. zabilježile rast od 82 odsto, na 2,27 milijardi dolara.

Na vijest o poslovnim rezultatima akcije firme su porasle tri odsto, na 63,18 dolara po akciji, prenio je Itar tas.

Fejsbuk je pokazao odlične rezultate i nastavlja da raste, ukazao je šef kompanije i njen osnivač Mark Zakerberg.

"Odlično smo počeli u prvom kvartalu. Napravili smo dugoročne planove za buduće projekte, a pri tom nismo zanemarili usavršavanje osnovnih proizvoda i strategije poslovanja", naglasio je on.

U saopštenju kompanije se istovremeno navodi da je sadašnji finansijski direktor Fejsbuka, Dejvid Ebersman, odlučio da napusti kompaniju poslije pet godina rada. Od 1. juna 2014. tu dužnost će preuzeti potpredsjednik Fejsbuka za korporativne finansije i biznis planiranje, Dejvid Vener.

Fejsbuk je najveća društvena mreža u svijetu sa kapitalizacijom od 157 milijardi dolara, osnovana 2004. godine. Svakog mjeseca mrežu posjeti 1,28 milijardi korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije