Internet

Google nudi neograničeni prostor na Driveu za 10 USD mjesečno

Google nudi neograničeni prostor na Driveu za 10 USD mjesečno
Google nudi neograničeni prostor na Driveu za 10 USD mjesečno

Nakon što je prije dva dana "Microsoft" najavio nove mogućnosti i više prostora na svom OneDrive servisu za pohranu podataka u oblaku, "Google" je na I/O developer konferenciji uzvratio udarac.

I do sada su korisnici Google Drive servisa imali 15GB besplatnog prostora za korištenje i pohranu svojih datoteka, a upravo toliko je odlučio, takođe besplatno, ponuditi i "Microsoft" od 1. jula.

Bitka za korisnike servisa u oblaku očigledno se tek zahuktava, jer od sada ćete na Google Driveu moći dobiti neograničeni diskovni prostor po cijeni od - 10 američkih dolara mjesečno, piše Zimo.

Nema sumnje da je ovakva cijena popriličan izazov, prvenstveno za firme koje nemaju svoj cloud server, ali i za pojedinačne korisnike koji imaju potrebu za većim diskovnim prostorom gdje će čuvati svoje dokumente, datoteke i sve ostalo.

Iako je inicijalno ova usluga namijenjena upravo firmama, vrlo vjerovatno će je moći koristiti i privatni korisnici. Jedino ograničenje ove nove "Googleove" ponude je da pojedinačna datoteka ne može prelaziti veličinu od 5TB, ali vrlo vjerovatno takve datoteke ima minoran broj korisnika. Sve ostalo je, tvrdi "Google", zaista neograničeno, što je uz ovu cijenu zaista primamljiva ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije